نکاتی درمورد کارت گرافیک اکسترنال

نکاتی درمورد کارت گرافیک اکسترنال اگر عملکرد کافی را از لپ‌تاپ خود دریافت نمی‌کنید، می‌توانید یک کارت گرافیک اکسترنال را امتحان کنید. اما آیا ارزشش را دارند؟

واحدهای پردازش گرافیکی اکسترنال (eGPU) عالی به نظر می‌رسند. شما می‌توانید گرافیک با کیفیت دسکتاپ را بر روی لپ‌تاپ دریافت کنید. این بدان معناست که برای حمل و بازی در سطح بالا فقط به یک کامپیوتر نیاز دارید.

اما آیا آنها در برابر GPU های داخلی ایستادگی می‌کنند؟ آیا ارزش آن را دارد که برای تهیه آن هزینه کنید؟ درواقع چقدر می‌توانید انتظار عملکرد داشته باشید؟ متأسفانه انتظارات و واقعیت‌ها با پردازنده‌های گرافیکی اکسترنال متفاوت است.

نکاتی درمورد کارت گرافیک اکسترنال

  1. پردازنده‌های گرافیکی خارجی چگونه کار می کنند؟

در بیشتر موارد، یک GPU اکسترنال را مشاهده می‌کنید که به یک داک متصل شده است. یک داک GPU اکسترنال دارای یک درگاه PCIe برای کارت گرافیک و معمولاً یک کابل Thunderbolt یا USB-C برای اتصال به رایانه شما است.

استفاده از داک به سادگی نصب کارت، نصب درایورها، راه اندازی مجدد و نصب هر گونه نرم افزار سفارشی است. (البته ، تجربه شما بسته به سخت افزار شما متفاوت خواهد بود.)

پس از راه اندازی، رایانه شما درخواست‌های گرافیکی را به جای پردازنده پیش فرض ارائه شده با رایانه شما به GPU خارجی هدایت می‌کند. از لحاظ تئوری، این فرایند عملکرد گرافیکی بهتری را برای شما به ارمغان می‌آورد. زیرا در کل لپ‌تاپ‌ها قدرت پردازش گرافیکی چندانی ندارند. (به خاطر داشته باشید که می‌توانید از GPU خارجی برای دسکتاپ خود استفاده کنید. اما استفاده از آن در لپ‌تاپ‌ها بسیار رایج است.)

  1. نکاتی درمورد کارت گرافیک اکسترنال عملکرد خارجی

متأسفانه، استفاده از یک پردازنده گرافیکی اکسترنال همان عملکردی را که در صورت نصب یک GPU داخلی به شما ارائه می‌دهد، به شما نمی‌دهد. پس چقدر عملکرد خود را از دست می‌دهید؟ برآوردها این ضرر را حدود 10 تا 15 درصد اعلام کرده‌اند. این مسئله بزرگی نیست. به‌ویژه با توجه به ظرفیت فوق العاده‌ی جدیدترین کارت‌های گرافیک رده بالا که می‌توانید امروز خریداری کنید.

با این حال، از دست دادن چیزی است که ارزش دانستن درباره آن را دارد. اگر می‌خواهید آخرین عناوین بازی  AAA را در تنظیمات فوق‌العاده بالا پخش کنید، راه اندازی GPU خارجی لپ‌تاپ گزینه مناسبی است اما توقع معجزه نداشته باشید. این بدان معنا نیست که پردازنده گرافیکی خارجی عملکرد گرافیکی لپ تاپ شما را بهبود نمی‌بخشد. قطعاً بهبود صورت خواهد گرفت اما دستاوردها ممکن است آن‌طور که فکر می‌کنید تغییر چشم‌گیری نداشته باشد.

دلیل آن چیست؟. بیشتر به این دلیل که لپ‌تاپ‌ها طوری تنظیم نشده‌اند که بتوانند این میزان قدرت را تحمل کنند. و اگر اینطور باشد، احتمال زیادی وجود دارد که لپ‌تاپ قبلاً دارای GPU یکپارچه باشد. و نیازی به GPU اکسترنال را نادیده بگیرد. علاوه بر این، در حالی که یک درگاه PCIe می‌تواند داده‌های زیادی را به سرعت منتقل کند، حتی آخرین پورت‌های Thunderbolt و USB-C نمی‌توانند با این سرعت داده مطابقت داشته باشند.

CPU لپ‌تاپ شما نیز احتمالاً طوری طراحی نشده است که بتواند از پردازنده گرافیکی قدرتمند خارجی استفاده کند. این امر به‌ویژه در مورد CPU های قدیمی و کندتر صادق است.

  1. اتصالات GPU خارجی گران هستند

اگرچه اتصال GPU اکسترنال در اصل فقط یک قطعه کوچک از مادربرد با درگاه PCIe و سیم اتصال است. برخی از اتصالات  فقط با مارک‌های خاصی از لپ‌تاپ سازگار هستند. به این معنی که در صورت دریافت لپ‌تاپ جدید نمی‌توانید آنها را منتقل کنید. این هزینه دیگری است که باید در نظر گرفته شود. از طرف دیگر، بسیاری از لپ‌تاپ‌هایی که به طور رسمی مجوز کار با یک داک GPU اکسترنال خاص را ندارند، در واقع به خوبی کار می‌کنند.

  1. نکاتی درمورد کارت گرافیک اکسترنال تحقیق مهم است

اتصالات GPU خارجی دارای تنوع گسترده‌ای از سازگاری و ویژگی‌ها هستند. مثلا:

OWC Mercury Helios 3 فقط کارت‌های تا 75 اینچ را می‌گیرد.

گره Akitio کارتهای “نیم طول” می‌گیرد.

تقویت کننده گرافیکی Alienware هیچ پورت USB یا Thunderbolt ندارد. به جای آن از اتصال اختصاصی استفاده می‌کند.

HP Accelerator Omen دارای پورت SATA برای اتصال HDD یا SSD اضافی است.

علاوه بر این، هر یک از GPU های اکسترنال ذکر شده دارای الزامات سازگاری خاصی هستند. که ممکن است لازم نباشد آنها را در نظر بگیرید. همانطور که قبلاً ذکر شد، تقویت کننده گرافیکی Alienware دارای یک کانکتور اختصاصی است. و فقط با لپ‌تاپ‌های Alienware کار می‌کند. داک GPU اکسترنال Razer Core فقط با Thunderbolt 3 کار می‌کند. ASUS ROG XG Station 2 مشخص نیست که با کدام محصولات غیر ASUS کار خواهد کرد.

به طور خلاصه، اگر می‌خواهید GPU اکسترنال داشته باشید، باید مدتی را صرف تحقیق کنید تا مطمئن شوید که مناسب است یا خیر. خوشبختانه تعداد زیادی از افراد علاقه‌مند به پردازنده‌های گرافیکی خارجی هستند و آنها قبلاً ترکیبات زیادی را آزمایش کرده‌اند.

نکاتی درمورد کارت گرافیک اکسترنال

  1. عملکرد گرافیکی بهتری خواهید داشت

با وجود اشکالات، شما عملکرد گرافیکی بهتری را از لپ‌تاپ خود دریافت خواهید کرد. همچنین به شما امکان می‌دهد بازی کنید یا برنامه‌هایی را اجرا کنید که قبلاً کار نمی‌کردند. معیارهای زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد پردازنده‌های گرافیکی خارجی قدرت گرافیکی را به ویژه در مک‌بوک‌ها افزایش می‌دهند.

این که دقیقاً بگویید GPU اکسترنال شما چقدر پردازش گرافیکی را تقویت می‌کند دشوار است. با این حال، اگر لپ‌تاپ شما نمی‌تواند یک بازی خاص را اجرا کند، کارت گرافیک خارجی یک راه‌حل مناسب است.

  1. پردازنده‌های گرافیکی اکسترنال فقط بهتر می‌شوند

مشکل پهنای باند Thunderbolt/USB-C به طرز جادویی کاهش نمی‌یابد. سخت افزار و نرم افزار GPU اکسترنال همچنان بهبود می‌یابد و به احتمال زیاد پیشرفت GPUهای خارجی همچنان ادامه دارد.

بسیاری از مردم به پردازنده‌های گرافیکی خارجی علاقه دارند. علاوه بر این ، تولید کنندگان سخت افزار می‌خواهند GPUهای خود را در اختیار افراد بیشتری قرار دهند. به این ترتیب ، انگیزه‌های زیادی برای آنها وجود دارد که به پیشرفت فناوری ادامه دهند.

  1. بهترین کارت‌های گرافیک اکسترنال چیست؟

در نهایت، بسته به بودجه و نیازهای شما، چندین گزینه GPU اکسترنال عالی در دسترس است.

گیگابایت یک نام قدیمی در تولید پردازنده‌های گرافیکی است . AORUS Gaming Box با 8 گیگابایت GTX 1070 Mini ITX عرضه می‌شود. که کوچکتر از نمونه رومیزی فول سایز آن است اما همچنان عملکرد مشابهی را ارائه می‌دهد.

Gaming Box Gigabyte با استفاده از Thunderbolt 3 به لپ‌تاپ شما متصل می‌شود. GTX 1070 Mini ITX دارای یک پورت HDMI، یک DisplayPort و دو پورت DVI و چهار اسلات USB 3.0 است. یکی دیگر از مزایای Gaming Box وزن آن است. وزن آن تنها 4.4 پوند است و حمل آن نسبتاً آسان است. علاوه بر این، AORUS Gaming Box به صورت یک بسته واحد ارائه می‌شود. بنابراین هیچ فرآیند نصب ساده‌ای نیز وجود ندارد.

نکاتی درمورد کارت گرافیک اکسترنال

Akitio Node Pro برندی است که کمتر  استفاده می‌شود اما همچنان مزایای زیادی دارد. دارای یک واحد منبع تغذیه 500 وات اضافی برای پردازنده گرافیکی خارجی است. هنگامی که به حداکثر توان GPU اکسترنال نیاز دارید، می‌توانید آن را برای خروجی گرافیکی مطلوب به برق متصل کنید. علاوه بر این، می‌توانید به راحتی GPU AMD خود را در آینده با کارت Nvidia عوض کنید.

Node Pro ارتقاء قابل توجهی در نسخه قبلی خود یعنی Akitio Node استاندارد دارد. Node Pro دارای وزن 10.2 پوند است که وزن بسیار کمی دارد. شما می‌توانید آن را به راحتی با خود حمل کنید. با این حال، دارای یک نقطه ضعف قطعی است. و آن اندازه کلی Node Pro است و صرفا برای روی میز کار مناسب است.

داک GPU اکسترنال Akitio Node Pro همچنین دارای یک DisplayPort یکپارچه است. همچنین از دو پورت Thunderbolt 3 یکپارچه برخوردار است.

آیا GPU اکسترنال برای شما مناسب است؟

اطلاعات داده شده  به شما این ایده را می‌دهد که بر روی کدام GPU اکسترنال سرمایه گذاری کنید. تهیه یک رایانه شخصی مقرون به صرفه‌تر است. اما اگر واقعاً به لپ‌تاپ احتیاج دارید، GPU اکسترنال راه حل مناسبی است.

امیدواریم مواردی را که توصیه کرده‌ایم و مورد بحث قرار داده‌ایم مفید بوده باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در گروه مهرگان آی تی در ارتباط باشید.

  1. محسن قنبری -

    مفید بود

  2. محمد رضا -

    آیا این روی تمامی لپ تاب ها کار می کنه؟

    1. Mohsenghanbari -

      سلام دوست عزیز. متاسفانه روی هر لپ تاپی جواب نمیده. لپ تاپ شما باید درگاه تاندربولت(thunderbolt) داشته باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا