علائم خرابی رم

شرکت های فناوری و کمپانی های پیشرو در عرصه ی تکنولوژی همیشه به دنبال این هستند که مخاطبان خودشان را مجاب به تغییرات کنند؛ تغییراتی که هم پر هزینه و هم غیر ضروری هستند. اما نیاز نیست که هر سال گوشی آیفون خود را ارتقاء دهید و یا با هر توسعه در زمینه ی گیمینگ برای تعویض لپ تاپ خود هزینه کنید.

اگر به درستی به گجت ها و سیستم هایی که در کنارتان قرار گرفته، نگاه کنید، می فهمید که این تکنولوژی ها زمان بسیار زیادی برای شما کار خواهند کرد.

با این حال یک چیز که در مورد دستگاه های الکترونیکی صدق می کند این است که؛ بالاخره روزی می رسد که دستگاه شما کند شده و به اصطلاح لکنت می گیرد. اساسی ترین دلیل این اتفاق می تواند قطعه ی حساسی چون RAM (رم) باشد. بنابراین موظف هستید که علائم نشان دهنده ی نقص در رم دستگاه می شود را نیز به خوبی بشناسید.

بررسی علائم خرابی رم

چرا خرابی رم رایانه تا این حد مهم است؟

هنگام سرچ در مورد علائم خرابی رم امکان دارد از خود بپرسید که چرا نقص و خرابی در رم دستگاه تا این حد مهم است؟ کاربران سال های متمادی را با صفحه نمایش های شکسته و یا کیبوردهای دارای نقض های فراوان کار می کنند، ولی متأسفانه رم چیزی است که به این راحتی ها نمی توان از آن چشم پوشی کرد. رم یکی از اصلی ترین بخش های یک سیستم بوده و بالاترین نرخ خرابی را در بین باقی قطعات به خود اختصاص داده است.

در رایانه ها چند مدل حافظه وجود دارد. عمومی ترین آن ها یکی حافظه های کوتاه مدت می باشند که به صورت فعال به ذخیره سازی اطلاعات شما در زمان استفاده می پردازند و دیگری حافظه های بلند مدت، مثل هارد درایو ها هستند که اطلاعات مهمی که بین هر ریبوت به آن ها نیاز پیدا می کنید را ذخیره می کنند. ولی با این اوصاف، از کجا باید بفهمید که عمر رم رایانه شما به پایان خود نزدیک شده؟ در ادامه چند نشانه مهم را برایتان شرح می دهیم.

1) تضعیف عملکرد و بازده سیستم

یکی از رایج ترین نشانه های نقض در رم سیستم، کاهش عملکرد و بازده رایانه است. امکان دارد برای اولین بار رایانه خود را روشن کنید و سیستم تان بی نقص اجرا شود، ولی پس از آن بسیار ناگهانی با افت عملکرد رایانه خود مواجه می شوید؛ در این شرایط باید اعلام کنیم که با مشکل جدی ای رو به رو هستید. این مشکل در برنامه های حافظه فشرده (Memory-Intensive) مثل فتوشاپ، بازی های ویدیویی سنگین و همچنین مرورگرهای اینترنت برجسته تر است.

یکی از راه های تشخیصی که می توانیم به شما پیشنهاد دهیم، ری استارت رایانه تان است. اگر پس از این کار و در شرایطی که اپلیکیشنی در حال اجرا نیست، همچنان مشکل پا برجا بود پس به احتمال قوی باید به دنبال خرید ماژول های رم جدید باشید.

2) کرش کردن های تصادفی و گاه و بی گاه

کرش های تصادفی و گاه و بی گاه رایانه تان الزاماً به معنی وجود عیب و ایراد در رم سیستم نیست. با این حال می تواند یکی از دلایل این موضوع به حساب بیاید. اگر کرش کردن رایانه تان به امری تصادفی تبدیل شده و بی ثباتی خاصی را دنبال می کند پس می توان گفت که نظرمان در رابطه با مطلب بالا درست می باشد.

برای مثال اگر در ویندوز با باز کردن یک اپلیکیشن مشخص در هر زمان با صفحه آبی مرگ مواجه می شوید، این به این معناست که به جای سخت افزار رایانه، اپلیکیشن مورد نظر مقصر اصلی می باشد. اگر این کرش ها به صورت تصادفی، در تایم های مختلف و بدون هشدار خاصی اتفاق می افتد، باید اعلام کنیم که به احتمال خیلی زیاد رم شما مقصر آن است.

همچنین امکان دارد با مشکلاتی مثل ریبوت شدن دستگاه در زمان نمایش دسکتاپ و یا کرش های متعدد در زمان های مختلف به هنگام نصب چیزهای جدید مواجه شوید.

نشانه و علائم خرابی رم

3) کارت گرافیک توسط سیستم شناخته نمی شود

اصولاً زمانی که رایانه خود را روشن می کنید، یک صدای بوق بلند می شنوید. این عمل نشان می دهد که کارت گرافیک و قطعات وابسته به درستی شناخته شده و بوت شده اند. اگر صدای بوق به گوش تان نخورد، بدانید که این قطعات به درستی جای گذاری نشده اند. وجود نقص در رم می تواند یکی از دلایل اصلی این اتفاق باشد.

علاوه بر این پیغامی مبنی بر مبادرت سیستم عامل برای بوت شدن روی صفحه نمایش برایتان به نمایش در می آید. با این حال این موضوع هم نمی تواند گواه صد در صدی بر مشکل رم رایانه باشد. گاهی اوقات ممکن است مشکلات به وجود آمده پیش از هر چیزی به کارت گرافیک باز گردد.

علائم خرابی رم کامپیوتر

4) خراب شدن فایل های داده

امکان دارد به صورت ناگهانی متوجه شوید که فایل هایی که به راحتی از آن ها استفاده می کردید، خراب شده اند و امکان باز کردن آنها را ندارید. گذشته از این که این مورد درس خوبی می شود تا زین پس از فایل های خود نسخه ی پشتیبان تهیه کنید.

اگر در این مدت فایل های بیشتری خراب شدند، بدانید که این ایراد به مرور در حال بدتر شدن است و تمامی مشکلات از رم سیستم شما نشأت می گیرد. این موضوع به این علت است که رم موجب به انحطاط رفتن ساختار هارد درایو شما شده و حتی در بلند مدت می تواند جلوگیری از بوت شدن ویندوز شما شود.

اگر پس از تست های انجام شده دریافتید که رم سیستمتان دچار مشکل شده است چاره ای جز تعویض آن ندارید. خوشبختانه ماژول های رم هم نسبت به قطعات دیگر قیمت مناسب تری دارند.

آیا این مقاله کمکی در تشخیص مشکل تان کرد؟ تا به حال با مشکلاتی شبیه به این دست به گریبان شده اید؟ چه روش هایی را برای تشخیص مشکلات رم پیشنهاد می دهید؟

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش با کارشناسان ما در مهرگان آی تی در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا