راهنمای خرید پاور

پاور کامپیوتر یکی از قطعاتی است که عموم مردم نمی دانند چطور آن را انتخاب کنند. اصولا افراد پس از پرداخت هزینه هنگفت برای تهیه‌ی قوی‌ترین کارت گرافیک و مادربرد و پردازنده، می فهمند که یک پاور خوب چقدر برای سیستمشان الزامی است.

اکثرا در این مواقع، افراد یک پاور معمولی با برندی ناشناخته تهیه می کنند یا در بهترین حالت، فقط به توان خروجی آن توجه می کنند و تصورشان این است که هر چقدر وات یک پاور بالاتر باشد، پاور قوی‌تری و بهتری خواهیم داشت. می‌دانید این کار شبیه به چیست؟ به این که یک خودرو ۵۰۰ میلیون تومانی بخرید و به جای ریختن بهترین بنزین سوپر، نفت خام داخل باک آن بریزید! یک پاور ضعیف، دقیقا به همین اندازه می‌تواند سلامت و عملکرد قطعات کامپیوتر را زیر سوال ببرد.

پس برای تهیه یک پاور کامپیوتر خوب، به چه نکاتی باید توجه کرد؟ دانستن چند نکته‌ در زمان خرید منبع تغذیه می‌تواند خیلی کمک کند تا هم فروشندگان سرتان کلاه نگذارند و هم بتوانید بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید. مهرگان آی تی همراه شماست با راهنمای خرید پاور، همراه ما باشید.

راهنمای خرید پاور کامپیوتر

راهنمای خرید پاور

بدانید به چند وات نیاز دارید

سازنده های پاور، توان خروجی محصولشان را با واحد وات اعلام می‌کنند. قدرتی که برای یک پاور کامپیوتر در نظر می گیرند، حداکثر توانی است که در حالت پیک (حداکثر) توسط پاور ارائه می شود؛ لازم به ذکر است که در حالت پایدار، قدرت پاور کمتر از میزانی است که سازندگان اعلام کردند. پاورهایی که در حال حاضر در بازار وجود دارند از ۲۰۰ وات تا ۱۸۰۰ وات متغیر هستند.

شما باید توان تقریبی مورد نیاز (معروف به TDP) هر یک از قطعات کامپیوترتان را بدانید تا با حساب کردن مجموع آنها، پاوری با قدرت مناسب تهیه کنید. استاندارد نانوشته‌ای هست که می‌گوید قدرت پاور باید به اندازه مشخصی از نیاز کامپیوتر بیشتر باشد. برای مثال اگر مجموع توان مورد نیاز کامپیوترتان ۳۰۰ وات می باشد، یک پاور ۶۰۰ واتی انتخاب مناسبی برای شماست.

یا مثلا در یک کامپیوتر حرفه‌ای که به ۷۰۰ وات نیاز دارد، تهیه یک پاور ۱۲۰۰ وات کار درستی است. اگر قرار نیست در آینده نزدیک قطعات کامپیوترتان را تعویض کنید، به اندازه‌ی نیازتان پاور انتخاب کنید. ولی اگر کمی هم احتمال می‌دهید در یکی دو سال آینده قصد دارید یک کارت گرافیک جدید و به روز بخرید، پاوری با قدرت بیشتر از نیاز فعلی‌تان تهیه کنید. کارت گرافیک سهم‌ زیادی از مصرف برق کامپیوتر دارد و زمان تهیه پاور باید به آن توجه کرد.

برای کامپیوتری که قرار نیست کار خاصی انجام دهد و کارت گرافیک مجزا هم ندارد، یک پاور ۳۰۰ واتی انتخاب خوبی خواهد بود. ولی اگر کارت گرافیک مجزایی روی مادربردتان نصب می‌کنید، حتما سایت سازنده کارت گرافیک را چک کنید که حداقل منبع تغذیه‌ی پیشنهادی برای آن چند وات می باشد.

راهنمای خرید پاور

کانکتورهای مورد نیازتان را بشناسید

تمامی قطعات داخل کامپیوتر برای کار به برق نیاز دارند. حالا این برق را یا به صورت مستقیم می گیرند یا به صورت واسطه‌ای از برق قطعات دیگر استفاده می کنند. الان ما در مورد قطعاتی که برق را بی‌واسطه دریافت می‌کنند، صحبت می کنیم و کابل مستقیمی از پاور به آن‌ها متصل می‌شود. این اتصال که توسط سوکت‌ها انجام می‌شود با تمام سادگی‌اش می‌تواند برایتان دردسر شود؛ چونکه بعضی سوکت‌ها جدید هستند و در پاورهای قدیمی وجود ندارند، یا اینکه پاور درخواستی شما از یک نوع سوکت خاص، تعداد کمتری از مقدار مورد نیازتان را دارد. مهم‌ترین سوکت‌هایی که باید به آن‌ها توجه کنید، کانکتورهای برق مادربرد و کارت گرافیک می باشند.

در معرفی کانکتور برق مادربرد از دو اصطلاح ۴+۲۰ پین و ۲۴ پین استفاده می‌ کنند. منظور از کانکتور ۴+۲۰ پین، کانکتوری است که می‌تواند هم ۲۰ پین باشد و هم ۲۴ پین. در واقع آن چهار پین اضافه هستند به ۲۰ پین قبلی ملحق می‌شوند تا به یک کانکتور ۲۴ پین تبدیل شود. لازم به ذکر است که تمام مادربردهای جدید از کانکتور برق ۲۴ پین بهره می برند.

کانکتورهای مورد نیاز در کارت‌های گرافیکی کمی فرق دارد. بعضی از کارت‌های ارزان‌ قیمت، نیازی به کانکتورهای برق اضافی ندارند و همان برقی که از اسلات PCI Express می گیرند، برای فعالیتشان بس است. ولی اکثر کارت‌ گرافیکی های قوی، نیازمند یک یا دو عدد کانکتور برق مستقیم هستند. دو کانکتور برق معروف در کارت‌های گرافیکی، کانکتورهای برق ۶ پین و ۸ پین می باشند.

کانکتور ۶ پین را به راحتی می‌توانید از روی ظاهر زمختش تشخیص دهید. کانکتورهای ۸ پین هم با ظاهری شبیه به نمونه‌ی ۶ پین و مسلما با ۲ پین اضافه به راحتی قابل شناسایی هستند. اکثر سازندگان به جای عرضه این کانکتور ها، از کانکتور سومی بهره می برند که کانکتور ۲+۶ پین نام دارد. ساز و کار نام‌گذاری این کانکتور شبیه به کانکتور ۴+۲۰ پین مادربردها می باشد؛ یعنی کانکتوری است که از جمع یک ۶ پین و یک ۲ پین تشکیل می‌شود و می‌تواند هر دو کانکتور ۶ پین و ۸ پین را ارائه دهد.

در این کانکتور خودتان مشخص می‌کنید که از چند پین بهره می برید؛ هر زمانی که نیاز داشتید از آن ۲ پین اضافه استفاده می‌کنید و هنگام عدم نیاز، به حال خود رهایش می‌کنید. حالا باید به این توجه کنید که چند عدد کانکتور ۲+۶ پین نیاز دارید و آیا پاور انتخابی شما این تعداد خروجی را دارد یا خیر. در انتها به تعداد کانکتورهای Molex و SATA نیز دقت کنید. برای اتصال هارد دیسک، اس اس دی و درایو نوری DVD یا Blu-Ray نیازمند این کانکتور ها هستید. کانکتور SATA از Molex جدیدتر است پس زمان بیشتری را صرف توجه به آن کنید.

راهنمای خرید پاور

درک درستی از مفهوم ماژولار بودن پاور کامپیوتر پیدا کنید

این مورد به کابل‌کشی پاور کامپیوتر مذبوط است و به اندازه‌ی موارد دیگر مهم و قابل اعتنا نمی باشد. حالا ماژولار بودن به چه معناست و برای چیست؟ پاورها از لحاظ کابل‌کشی، به سه گروه کلی کاملا ماژولار، نیمه ماژلار و غیر ماژولار دسته بندی می‌شوند. در پاورهای کاملا ماژولار، کابل‌های خروجی برق در دو سمت خود دارای سوکت هستند و اتصالشان به خود پاور هم با همین سوکت‌ها انجام می‌شود.

شما در یک پاور کامپیوتر کاملا ماژولار قادر به آن هستید که تنها از آن کابل‌هایی که می‌خواهید استفاده کنید و به باقی کابل‌ها توجه نکنید. استفاده از چنین پاوری موجب می‌شود کیس کامپیوترتان مرتب تر باشد و سیم‌های بلا استفاده در آن نباشد. پاورهای نیمه ماژولار شبیه به نمونه‌های کاملا ماژولار هستند و تنها فرق آنها در این است که در یک پاور کامپیوتر نیمه ماژولار، کابل برق مادربرد را نمی‌توانید از پاور جدا کنید؛ ولی در مورد بقیه‌ی کابل‌ها شبیه به پاورهای کاملا ماژولار هستند.

راهنمای خرید پاور

حالا احتمالا حدس زده‌اید که به چه پاوری غیر ماژولار است. پاور غیر ماژولار، پاوری می باشد که تمام کابل‌های خروجی آن در بدنه فیکس هستند و اصولا از یک حفره‌ی دایره‌ای به صورت یک‌جا از بدنه‌ی پاور خارج می‌شوند.

پاورهای کاملا ماژولار و غیر ماژولار در کاربرد و بازار هدف، دو تفاوت اساسی با هم دارند. فرق آن ها این است که در پاورهای کاملا ماژولار به خاطر اضافه شدن سوکتی در سمت اتصال به پاور و سوکتی برای وصل شدن به قطعات، برای کاربران غیرحرفه‌ای سردرگمی به وجود می آید و امکان دارد نتوانند به راحتی از چنین پاوری استفاده کنند.

ولی در پاورهای غیر ماژولار، فقط با آن سمتی از کابل‌ها سر و کار داریم که به قطعات متصل می‌شوند. استفاده از چنین پاوری برای مبتدیان به مراتب راحت تر می باشد. لازم به ذکر است که پاورهای کاملا ماژولار همیشه از پاورهای غیرماژولار گران‌ تر هستند و یکی از برند های معتبر و محبوب پاور ساپلای coolermaster است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا