پسوند های k،fو kf در سی پی یو به چه معنا است؟
مقایسه k,fو kf سی پی یوهای اینتل
دنیای پردازندهها مملو از اصطلاحات فنی و کلمات اختصاری است که میتواند حتی افراد حرفهای را هم سردرگم کند. هدف مقاله (پسوند های k،fو kf در سی پی یو به چه معنا است؟ )بررسی این اصطلاحات است که به اختصار با یک حرف یا دو حرف انگلیسی نشان داده میشوند و لازم است در خرید سی پی یو، از معنی آن آگاهی داشته باشید.
اگر قصد خرید سی پی یو دارید، به احتمال زیاد حروفی نظیر KF K F برایتان پرسشهایی ایجاد کردهاند. حروفی که در نسلهای قدیمی پردازندههای اینتل وجود نداشتهاند. در ادامه ، حروف ذکر شده را بررسی خواهیم کرد و منظور از هرکدام را به روشنی توضیح خواهیم داد.
در مرحله اول به سراغ سری k رفته و به شرح آن میپردازیم:
-
سری K پردازندههای شرکت اینتل
سری پردازندههایی که حرف K در نام آنها دیده میشود، قابلیت اورکلاک دارند. یعنی کاربر میتواند نهایت قدرت سی پی یو خود را استفاده کند. این نوع پردازنده به گونهای طراحی شده که باید با مادربرد سیستم سازگار باشد، یعنی مادربرد شما باید به طور اختصاصی برای اورکلاک کردن، طراحی و بهینه سازی شده باشد. همچنین قیمت این نوع پردازنده نسبت به پردازندههای معمولی بیشتر است.
پردازندههایی که اورکلاک بالا دارند گرمای بسیار زیادی تولید میکنند، در نتیجه به فنهای قدرتمند برای دفع گرما نیاز دارند. لازم است هنگام خرید این نوع سی پی یو ها، سیستم خنک کننده کامپیوتر خود را نیز تقویت کرده یا تعویض کنید. نکته دیگر در رابطه با خریداری این سری پردازنده، تهیه یک منبع تغذیه بسیار قوی است.
به طور کلی، خرید یک پردازنده سری K نیازمند خرید ملزومات دیگریست که با قدرت و توانایی آن هماهنگ باشد، چه مادربرد، چه منبع تغذیه مناسب، و چه سیستم خنک کننده قدرتمند.
- سری F پردازندههای شرکت اینتل
پردازندههای سری F به زبان ساده پردازندههای سری KF با «ضریب بسته» هستند، که ضریب فرکانس آنها قفل شده و غیر قابل تغییر است. این یعنی پردازندهها غیر قابل اورکلاک هستند و علاوه بر غیر قابل اورکلاک بودن، پردازشگر گرافیکی داخلی هم ندارند و سیستم میزبان آنها برای تصویر دادن به یک کارت گرافیک مجزا نیاز دارد.
شاید این پردازندهها غیر قابل اورکلاک به نظر بیایند، ولی از طریق دستکاری تنظیمات فرکانس پایه (BCLK) توان آنها را میتوان افزایش داد. البته این فرایند کمی پیچیده است و شما باید تخصص آن را داشته باشید، چرا که ممکن است سیستمتان دچار آسیب یا گلوگاه شود. در هر صورت، فرکانس افزایشی این پردازندهها و پردازندههای KF (در کد مدلهای مشابه) یکسان است، اما گاهی فرکانسهای پایۀ پایینتری دارند.
حال که با سری های k و f آشنا شدیم نیاز است ببینیم آیا پسوند kf هردو ویژگی هارا دارد؟ یا نه نام گذاری طبق این روش نیست:
- سری KF پردازندههای شرکت اینتل
سری KF همان سری K است که پردازشگر گرافیکی از آن حذف شده است. هدف از حذف آن نیز کاهش قیمت و اقتصادی شدن نوع پردازنده است. به همین علت این نوع سی پی یو به یک کارت گرافیک مجزا نیاز دارد تا بتواند به سیستم تصویر بدهد. در صورتی که یک سیستم گیمینگ طراحی میکنید، خرید یک کارت گرافیک مجزا نیاز است، در نتیجه خرید این سری از پردازنده به شما توصیه میشود.
در نظر داشته باشید استفاده از یک کارت گرافیک جداگانه نیز گرمای سیستم و مصرف آن را افزایش میدهد و همچنان نیازمند یک هیت سینک قوی خواهید بود. تهیه یک منبع تغذیه قوی برای این پردازنده نیز ضروری میباشد.
لازم به ذکر است که برخی نرم افزارها و سرویسها نظیر Intel QuickSync غیر قابل استفاده خواهند بود؛ چرا که این سرویسها فقط با پردازشگرهای گرافیکی داخلی شرکت اینتل قابل اجرا هستند.
- سری KA پردازندههای شرکت اینتل
این پردازندهها قابلیت اورکلاک دارند و دارای Multiplier باز هستند. این سری سی پی یو با نام Avenger’s Edition معرفی شدند و درواقع حرفA نوع جدیدی است که توسط اینتل معرفی شده است. از این نوع پردازنده تقریبا چیزی در بازار آی تی نمانده، زیرا تولید بسیار محدودی داشته است و آخرین موجودیهای بازار نیز رو به اتمام هستند.
- سری X پردازندههای شرکت اینتل
دستۀ دیگری از پردازندههای شرکت اینتل، پردازنده های خانواده core X هستند. این پردازندهها برای بیشتر شدن توان پردازشی ممکن و حداکثر پتانسیل اورکلاک طراحی میشوند و هم خودشان و هم مادربردهای متصل به آنها، قیمت بسیار بالایی دارند. این پردازندهها ویژهی علاقمندان سخت افزارهای بسیار قدرتمند، با کارایی چند برابر است.
- پردازندههای بدون حروف ( K و … )
در نهایت، به پردازندههای بدون حروف خاص میپردازیم که اولین دسته از آنها، پردازندههای معروف به «غیر K» هستند. این پردازندهها بر خلاف پردازندههای سری F دارای پردازشگر گرافیکی داخلی هستند و بر خلاف پردازندههای سری K، غیر قابل اورکلاک هستند. این پردازندهها برای سیستمهای اداری و خانگی که به قابلیت اورکلاک و کارت گرافیک مجزا نیاز ندارند، بهترین انتخاب هستند.
حال که با تمامی انواع پسوند پردازنده ها آشنا شدیم ذکر یک نکته خالی از لطف نیست :
مقایسه سری K و KF
تفاوت بین پردازندههای K و KF عدم وجود هستۀ پردازش گرافیکی در مدلهای KF است، که قیمت آنها را اندکی نسبت به پردازندههای K پائینتر میآورد. دیگر مشخصات این دو سری پردازنده، تعداد هسته و توان مصرفی یکسان است، که بیشتر در مدلهای مشابه دیده میشود. پردازندههای سری F نیز در دستهای جداگانه هستند که این نوع پردازندهها نه پردازشگر گرافیکی داخلی دارند و نه قابلیت اورکلاک.
پردازندههایی که سیستم شما را حرفهای تر میکنند :
اگر میخواهید یک کامپیوتر گیمینگ و یا «ورک استیشن» خریداری کنید، پردازندههای K و KF مناسب شماست. یک پردازندۀ Core i7 یا Core i5 در کنار یک کارت گرافیک مجزا، ترکیبی عالی میسازد. قابلیت اورکلاک پردازندههای K و KF به شما اجازه میدهد در صورت نیاز، توان پردازشی پردازندۀ خود را افزایش دهید.
در آخر، اگر جزو علاقه مندان به پردازندههای بسیار قوی هستید، سری X که قدرتمندترین مدلهای غیر سرور شرکت اینتل محسوب میشوند و بیشترین پتانسیل اورکلاک را دارند، مناسب شما هستند. تنها در صورتی به سراغ پردازندههای سری X بروید که یا واقعاً به توان آنها نیاز داشته باشید (به عنوان مثال، برای تدوین ویدئو یا رندرینگ)، یا کار کردن با قدرتمندترین سخت افزار روز، از علاقمندیهای شماست.
راهنمای خرید بهترین سی پی یو، از میان سریهای نام برده شده
اگر قصد خرید یک پردازنده اینتل دارید، ابتدا ظرفیتهای سیستم خود را با خواستهها و نیازهای حرفهایتان تطابق دهید. اگر بنا دارید یک سیستم مولتی مدیا یا یک سیستم مناسب کارهای اداری خریداری کنید، گیمر نیستید و نرم افزارهایتان نیازی به کارت گرافیک مجزا ندارند، به سراغ پردازندههای بدون حروف، و ساده بروید.
در صورتی که یک کارت گرافیک مجزا دارید یا قصد دارید یک کارت گرافیک برای سیستم خود تهیه کنید، به پردازندههای سری F فکر کنید که اقتصادیتر هستند و قیمت کمتری دارند. ترجیحاً به سراغ پردازندههای Core i5 بروید، چراکه نسبت به قیمت، عملکرد بهتری ارائه میدهند. اگر قصد خرید سیستم اقتصادیتری دارید، پردازندههای Core i3 نسل جدید هم بسیار مناسب هستند.
در صورت مطالعه راهنمایی بیشتر جهت انتخاب و خرید بهترین پردازنده، به مقاله «راهنمای خرید بهترین سی پی یو» در همین سایت مراجعه کنید.
در این مقاله با انوان پسوندهای k,fو kf آشنا شدیم, و به مقایسه آنها پرداختیم،برای حرفه ای تر شدن سیسم ها راهکاری ارائه شد و به طور خلاصه راهنمایی برای خرید پردازنده خدمت شما عزیزان ارائه کردیم.از این که با مطلبی دیگر از مهرگان آی تی همراه بودید از شما سپاسگزاریم.
در نهایت، امیدواریم این مقاله در شناخت بهتر حروف پسوند سی پی یو ها به شما کمک کرده باشد.
–
فراهانی -
سلام به مهرگان آی تی
از خوندن این مقاله کلی لذت بردم. عالی بود
محدثه -
سلام کدوم از نظر کیفیت بهتره؟
shahintahmasbi -
سلام
همگی کیفیت ساخت یکسانی دارن