نحوه پيدا كردن مدل كارت گرافيک
تمامی کامپیوتر ها دارای سخت افزار گرافیکی هستند که ارائه دهنده نمایش دسکتاپ و رمزگشایی فیلم ها و بازی های سخت PC می باشد. بیشتر کامپیوتر های مدرن دارای GPU ساخته شده توسط Intel ، NVIDIA یا AMD هستند.
اگر به دنبال جواب سوالاتی مثل فهمیدن گرافیک در ویندوز 10، یافتن مشخصات كارت گرافيك در ویندوز 10، پيدا كردن مدل كارت گرافيک در ویندوز 10، چگونه مشخصات کارت گرافیک را پیدا کنیم هستید، امروز همراه ما باشید.
در حالی که CPU و RAM کامپیوتر هم مهم است، کارت گرافیک اصولاً اساسی ترین جزء در بازی های کامپیوتری می باشد. اگر کامپیوتر شما دارای کارت گرافیکی قدرتمندی نیست، نمی توانید بازی های کامپیوتری جدیدتری نصب کنید یا امکان دارد مجبور شوید آنها را با تنظیمات گرافیکی پایین تر بازی کنید.
بعضی از کامپیوترها دارای کارت گرافیک کم مصرف onboard یا integrated می باشند، در حالی که برخی دیگر دارای کارت گرافیک dedicated یا discrete می باشند. در این مقاله نحوه بررسی کارت گرافیک نصب شده بر روی کامپیوتر و یا لپتاپ ویندوزی را توضیح خواهیم داد.
پيدا كردن مدل كارت گرافيک در ویندوز
شما در ویندوز 10 مقادر به آن هستید که اطلاعات کارت گرافیک را مستقیماً از Task Manager بررسی کنید. برای این کار بر روی نوار وظیفه در پایین صفحه راست کلیک کنید و گزینه Task Manager را انتخاب کرده یا دکمه های Ctrl+Shift+Esc را به طور همزمان فشار داده تا Task Manager باز شود.
در ویندوز 11 هم شما می توانید دکمه های Ctrl+Shift+Esc را همزمان فشار داده یا بر روی منوی Start راست کلیک کنید و گزینه Task Manager را انتخاب کرده.
بعد از آن تب Performance را در بالای پنجره Task Manager انتخاب کنید. در نوار سمت چپ GPU 0 را انتخاب کرده تا اسم سازنده و مدل کارت گرافیک را در گوشه سمت راست بالای پنجره ببینید.
همچنین اطلاعات دیگری مثل مقدار حافظه اختصاصی در کارت گرافیک خود را می توانید در این پنجره مشاهده کنید. در Task Manager ویندوز 10 میزان استفاده از کارت گرافیک را به شما نشان می دهد و همچنین می توانید مقدار استفاده از کارت گرافیک را بر اساس برنامه مشاهده کنید.
نحوه پيدا كردن مدل كارت گرافيک
اگر سیستم شما چندین پردازنده گرافیکی دارد، GPU 1 و موارد دیگر را مشاهده کنید، که هر کدام نشان دهنده کارت گرافیک فیزیکی متفاوتی می باشد.
در نسخه های قدیمی ویندوز ، مثل ویندوز 7 ، می توانید این اطلاعات را در ابزار DirectX مشاهده کرده و برای باز کردن آن دکمه های Start+R را فشار داده و کلمه dxdiag را در کادر Run تایپ نمایید و Enter را فشار دهید.
بعد از آن بر روی تب Display کلیک کنید و به قسمت Name در بخش Device نگاه کرده. در این قسمت دیگر آمارها ، مثل میزان حافظه ویدئویی (VRAM) که در کارت گرافیک شما قرار داده شده است، می باشد.
راه های پيدا كردن مدل كارت گرافيک
در این مقاله تلاش کردیم که به اطلاع شما برسانیم پيدا كردن مدل كارت گرافيك در ویندوز کار بسیار ساده ای می باشد و هر شخصی قادر به انجام آن است. پیش از نصب کردن درایورها یا حتی برای تشخیص اینکه برنامه ای قابلیت اجرا روی سیستم شما را دارد یا خیر باید نوع و مدل کارت گرافیک کامپیوتر یا لپتاپ را مشخص کنید. لازم به ذکر است که تیم مهرگان آی تی در حوزه تعمیرات کارت گرافیک نیز فعالیت می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.