راهنمای خرید جامع کارت گرافیک

اگر شما هم جزو اون دسته از افراد هستید که برای خرید کارت گرافیک نیاز به اطلاعات بیشتری در رابطه با این قطعه دارید و خرید کارت گرافیک را نیازمند مقایسه و بررسی بیشتری می‌دانید یا چنانچه کارت گرافیک سیستم شما سوخته و نیاز به تعویض دارید، در این مقاله نکاتی جهت راهنمای خرید کارت گرافیک وجود دارد که کمک خواهد کرد بتوانید در خرید کارت گرافیک دقت و توجه لازم را به خرج دهید. مقاله راهنمای خرید کارت گرافیک به شما کمک می‌کند تا انواع کارت گرافیک، رابط ها، مشخصات فنی و سطح بندی این قطعات را بهتر بشناسید و با توجه به نیاز سیستم خود کارت گرافیک مناسبی انتخاب کنید. همچنین به شما کمک می‌کنیم محدوده قیمت خود را بر اساس مدل کارت گرافیکی که مد نظر دارید مشخص کنید. پس با ما در این مقاله از راهنمای خرید کارت گرافیک همراه باشید تا در آخر از انتخاب کارت گرافیک مورد نظرتان اطمینان پیدا کنید.

آنچه در این مطلب میخوانید:

راهنمای خرید جامع کارت گرافیک

راهنمای صفحه

راهنمای خرید کارت گرافیک

مقدار بودجه اولین و مهم‌ترین عامل در خرید کارت گرافیک است. کارت‌گرافیک ها قیمت های مختلفی دارند که بر اساس مدل و کاراییشان تعیین می‌شوند و پیدا کردن یک کارت گرافیک مقرون به صرفه و هماهنگ با سیستم بسیار مهم است. رزولوشن و نرخ تازه سازی مانیتور مورد مهم بعدی است. رزولوشن و نرخ تازه سازی مانیتور شما تعیین می‌کند که به چه میزان قدرت گرافیکی نیاز دارید. بازی‌هایی که انجام می‌دهید نیز نکته قابل توجهی است. برخی بازی‌ها به سخت‌افزار قدرتمندتری نیاز دارند. همچنین کارت گرافیک باید با سایر قطعات سیستم شما هماهنگ باشد. در هنگام خرید کارت گرافیک همچون خرید دیگر قطعات، نکاتی هست که باید به آن ها توجه داشته باشید. پیش از آنکه مستقیماً به سراغ معرفی بهترین کارت‌ گرافیک ها برویم، لازم است نکاتی را که هنگام خرید این قطعه باید به آن‌ها توجه کنید، بیان کنیم:

1.   مقدار هزینه

اولین و مهم‌ترین عامل در انتخاب کارت گرافیک، هزینه‌ای است که برای خرید آن در نظر گرفته‌اید. کارت‌ گرافیک ها با قیمت‌های بسیار متنوعی در بازار عرضه می‌شوند و طبیعتاً هرچه قیمت بالاتر باشد، کارایی آن نیز بهتر خواهد بود. اگر به دنبال خرید کالا های وارداتی با بهترین و دست اول ترین قیمت ها هستید، ما در مجموعه مهرگان آی تی وارد کننده مستقیم قطعات هستیم که می‌توانید کارت گرافیک مورد نیاز خود را از این برند معتبر تهیه کنید.

2.   قابلیت سازگاری با مادربرد

حتماً اطمینان حاصل کنید که کارت گرافیک انتخابی شما با مادربرد سیستم سازگار است. این موضوع را می‌توانید از طریق وب‌سایت سازنده مادربرد یا دفترچه راهنمای آن بررسی کنید.

3.   میزان مصرف برق

کارت‌ گرافیک های قدرتمند، مصرف برق بالایی نیز دارند. هنگام خرید کارت گرافیک، به میزان برق مصرفی آن توجه کنید و مطمئن شوید که پاور سیستم شما توانایی تأمین برق موردنیاز کارت گرافیک را دارد. مقاله جلوگیری از سوختن کارت گرافیک را حتما پس از خرید کارت گرافیک مطالعه کنید.

4.   سازگاری کارت گرافیک با مادربرد

قبل از اینکه خرید خود را انجام دهید، ابتدا ببینید که کارت گرافیک شما، چقدر فضای فیزیکی اشغال می‌کند و چند رابط PCIe دارد؟ این اطلاعات را با کارت گرافیکی که می خواهید خریداری کنید، مطابقت دهید. اگر سیستم شما نمی تواند آن را ساپورت کند، باید به دنبال یک کارت گرافیک باشید که به قدرت کمتری نیاز داشته باشد یا سیستم خود را ارتقا دهید. کارت گرافیک به دلیل قدرت پردازش زیاد مصرف برق بالایی دارد (اکثرا بیشتر از 300 وات) به همین دلیل لازم است قبل از خریدن کارت گرافیک منبع تغذیه را چک کنید و مطمئن شوید که آیا میزان برق مصرفی کارت گرافیک را فراهم می‌کند یا خیر. در نهایت، پورت‌ها را بررسی کنید. برخی از مانیتورها از DisplayPort استفاده می‌کنند، برخی دیگر از HDMI و برخی از واحدهای قدیمی DVI استفاده می‌کنند. اطمینان حاصل کنید که در کارت گرافیک موردنظرتان، اتصالات مورد نیاز مانیتور شما وجود دارد. در صورت خرید کارت گرافیک، با درگاه های متفاوت از پورت های مانیتور سیستم ، ممکن است مجبور شوید آداپتور هایی با هزینه اضافی خریداری کنید.

5.   پلتفرم کارت گرافیک

سیستم شما، نوع کارت گرافیکی که باید خرید کنید را تعیین می‌کند. دانستن محدودیت‌های سیستم می‌تواند در هزینه‌ها صرفه جویی کند. به عنوان مثال، اگر از CPU سی پی یو دو هسته‌ای قدیمی‌تر مانند Pentium یا Celeron استفاده می‌کنید، این پردازنده‌ها از کارت‌های گرافیک رده بالا پشتیبانی نمی‌کنند. در چنین مواردی، سراغ کارت‌ گرافیک میان رده بروید. کارت گرافیک مسئولیت تهیه خروجی تصاویر را بر عهده دارد و اگر کیفیت و جنس خوبی داشته باشد تصاویر باکیفیت و بهتری خواهد داشت اما تنها کارت گرافیک در تولید تصاویر خوب کافی نیست، بلکه CPUسی پی یو و رم RAM نیز تاثیر گذار هستند، بنابراین قبل خرید کارت گرافیک آنها را چک کنید تا در صورت نیاز آن‌ها را نیز تعویض و به روز رسانی کنید. مانیتور شما نیز فاکتور مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا رزولوشن 1440p (2560 x 1440) یک رزولوشن رایج برای مانیتورهای گیمینگ است. اگر قصد دارید سه مانیتورp 1080به صورت هم زمان اجرا کنید، یک کارت گرافیک میان رده برای بازی های سه بعدی به شما نرخ فریم مناسبی نمی‌دهد.

6.   حافظه و پهنای باند کارت گرافیک

برای خرید، بسیاری به شما خواهند گفت که هرچه حافظه کارت گرافیک بیشتر باشد، عملکرد بهتری دارد، اما همیشه اینطور نیست. مگر اینکه از آن با وضوح فوق العاده بالا، مانندK 4 یا با چند مانیتور استفاده کنید، مقدار RAM تفاوت چندانی نخواهد داشت. همچنین، اکثر کارت گرافیک‌های پیشرفته، همه دارای حافظه بالا به طور پیش فرض هستند. آنچه باید بیشتر به آن توجه کنید پهنای باند است. معمولاً داده های آماده پردازش توسط GPU در حافظه اختصاصی کارت، به نام GDDR3، GDDR5 یا (اخیراً) GDDR6 ذخیره می شوند. توجه داشته باشید که حافظه GDDR5 دو برابر، پهنای باند GDDR3 را با سرعت یکسان تنظیم می کند. از آنجا که پهنای باند حافظه، یک عامل مهم تعیین کننده عملکرد است، همیشه باید GDDR5 را برای عملکرد بهتر انتخاب کنید. در حقیقت، 1 گیگابایت GDDR5 نسبت به 4 گیگابایت GDDR3 بهتر است، البته از نظر عملکرد.

7.   هسته های CUDA از (Nvidia) یا پردازنده های Stream از (AMD)

راهنمای خرید جامع کارت گرافیک

در حالی که در رابطه با هسته های CUDA اطلاعات زیادی در مورد عملکرد وجود ندارد، اما بسیار مهم هستند، به ویژه در گِیم. 0CUDA (Compute Unified Device Architecture) زبان محاسباتی موازی اختصاصی Nvidia است که از GPU به روش های خاصی برای انجام وظایف با دقت بیشتر استفاده می‌کند. هرچه تعداد هسته های CUDA یا پردازنده های Stream بیشتر باشد، کارت گرافیک در ارائه تصاویر بهتر عمل می کند. این امر برای انجام کار های گرافیکی فشرده یا در بازی ها، که نرخ فریم در آن از اهمیت بالایی برخوردار است، بسیار مهم است.

8. مقادیر TDPدر کارت گرافیک

درست مانند (CPU) GPU نیز برای تمام کار های پردازشی که انجام می دهد، گرما تولید می کند، که با مقدار TDP آن نشان داده می شود. مقادیر TDP، میزان توان مورد نیاز برای نگه داشتن GPU در دمای قابل قبول را نشان می دهد. هرچه قدرت پردازنده گرافیکی بیشتری نیاز داشته باشد، گرمای بیشتری تولید می کند. بنابراین، همیشه به دنبال خرید کارت گرافیک با کوچک ترین مقدار TDP باشید.

9. فضای مورد نیاز کیس برای نصب کارت گرافیک

هنگام خرید این محصول فضای داخل کیس را نیز برای نصب کارت گرافیک در نظر بگیرید چون این کارت ها به صورت مستقیم به منبع تغذیه متصل می شوند.

انواع کارت گرافیک

پیش از معرفی کارت گرافیک های گیمینگ خوب بازار ابتدا بیایید بررسی کنیم که کارت گرافیک ها چند دسته‌اند و چگونه دسته بندی می‌شوند؟ کارت گرافیک ها به سه دسته کارت گرافیگ های مجتمع، کارت گرافیک های مجزا و کارت گرافیک خارجی تقسیم می‌شوند. در ادامه به بررسی هرکدام از آن ها می‌پردازیم.

· کارت گرافیک مجتمع

این نوع کارت گرافیک در پردازنده مرکزی (CPU) تعبیه شده است و برای کارهای روزمره مانند وب‌گردی، تماشای ویدئو و کار با برنامه‌های آفیس کافی است. با این حال، برای بازی‌ها و برنامه‌های گرافیکی سنگین مناسب نیست.

·  کارت گرافیک مجزا

این نوع کارت گرافیک یک واحد مجزا است که بر روی مادربرد نصب می‌شود. کارت‌های گرافیک مجزا برای بازی‌ها و برنامه‌های گرافیکی سنگین طراحی شده‌اند و از قدرت پردازش و حافظه بیشتری نسبت به کارت‌های گرافیک مجتمع برخوردارند.

·  کارت گرافیک خارجی

این نوع کارت گرافیک به پورت USB یا Thunderbolt کامپیوتر شما متصل می‌شود. کارت‌های گرافیک خارجی برای لپ‌تاپ‌هایی که کارت گرافیک داخلی قدرتمندی ندارند، مناسب هستند.

راهنمای خرید کارت گرافیک

برای خرید هرکدام از قطعات سخت افزاری نیاز دارید تا پیش از خرید مثلا قبل از خرید کارت گرافیک مقاله  کارت گرافیک چیست را مطالعه کنید تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. در راهنمای خرید کارت گرافیک شما با کاربرد، نوع معماری، انواع مختلف کارت گرافیک ها و محدوده قیمت کارت گرافیک ها آشنا می‌شوید و برند های معروف کارت گرافیک را بهتر می‎‌شناسید. راهنمای خرید کارت گرافیک به شما کمک می‌کند تا بر اساس نوع سخت افزارهای دیگر به کار رفته در سیستمتان کارت گرافیکی سازگار با سیستم خود پیدا کنید. اما نکته مهم در خرید کارت گرافیک همین موضوع است که سیستم شما از چه نوعی است و کاربرد شما در کدام زمینه است؟ گیمر هستید یا طرح گرافیکی؟ کاربر روزمره هستید یا حرفه‌ای؟ در ادامه به موضوع بیشتر خواهیم پرداخت.

راهنمای خرید کارت گرافیک مناسب سیستم

اگر از گیمرها، تولید کنندگان محتوا و طراحان سوال کنید، قطعه محبوبشان در سیستم حتما کارت گرافیک خواهد بود، چرا که کارت گرافیک ها نقش بسیار زیادی در اجرای باکیفیت و حرفه‎‌ای گیم و خروجی های تصویری دارند اما امروزه به دلیل بیشتر شدن تنوع کارت گرافیک ها در بازار، اگر قصد خرید این قطعه را دارید، حتما به یک راهنمای خرید کارت گرافیک نیاز دارید تا بتوانید متناسب با نوع سیستم و عملکرد خود، انتخاب مناسبی داشته باشید. هنگام خرید کارت گرافیک، چندین مشخصه مهم وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را برای نیازهای خود داشته باشید. می‎‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله راهنمای خرید کارت گرافیک؛با توجه به نیاز شما را نیز در همین سایت مطالعه کنید. در ادامه به بررسی جزئیات بیشتری در رابطه با کارت گرافیک ها می‌پردازیم.

 

راهنمای خرید بهترین کارت‌های گرافیک گیمینگ

می‌خواهیم به معرفی برخی از بهترین کارت‌های گرافیک حال حاضر بازار برای بازی بپردازیم، اما پیش از باید دید چه کارت گرافیکی برای کدام سیستم مناسب است. برای سیستم های آفیس معمولا کارت گرافیک استفاده نمی‌شود یا از کارت گرافیک های بسیار معمولی استفاده می‌شود. در ادامه به بررسی کارت گرافیک های خوب بازار می‌پردازیم و آن ها را به شما معرفی می‌کنیم. کارت گرافیک به طور کلی قطعه سخت افزاری محبوب گیمر هاست که حاضرند برای آن مبلغ زیادی بپردازند تا گیمینگ بی نقص و حرفه‌ای تری داشه باشند. اما در حال حاضر بهترین کارت گرافیک های بازار کدامند؟ از کجا بفهمیم کدام کارت گرافیک جدید برای سیستم ما مناسب تر است؟ کدام کارت گرافیک برای گیمینگ قوی تر است؟

کارت گرافیک ایسوس مدل ROG Strix RTX 4090 OC

کارت گرافیک Asus ROG Strix RTX 4090 OC یک سخت‌افزار ضروری برای گیمرها و تولیدکنندگان محتوا است که با فناوری پیشرفته و عملکرد چشمگیر خود، تجربه بازی شما را به اوج می‌رساند. خرید کارت گرافیک ROG Strix RTX 4090 OC ویژگی‌های گرافیکی سیستم شما را چندین برابر کرده و روی عملکردتان تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد. کارت گرافیک ایسوسAsus ROG Strix RTX 4090 OC دارای آخرین معماری NVIDIA Ampere است که عملکرد بی‌نظیر بازی و تصاویری خیره‌کننده‌ای را ارائه می‌کند. 10240 هسته CUDA و سرعت افزایش یافته آن، گیم پلی حرفه‌ای را حتی در سخت‌ترین عناوین تضمین می‌کند. با فناوری VRAM عظیم 24 گیگابایتی GDDR6X فضای کافی را برای پردازش تصاویر با وضوح بالا و گرافیک های دقیق فراهم می‌کند.

  • معماری Ada Lovelace
  • حافظه: 24 گیگابایت GDDR6X
  • پهنای باند حافظه: 1TB/s
  • پشتیبانی از DLSS 3: بله
  • پشتیبانی از Ray Tracing : بله
  • مصرف برق: 450 وات

کارت گرافیک ROG Strix RTX 4080 OC 16GB

کارت گرافیک ROG Strix RTX 4080 OC 16GB یکی از قدرتمندترین کارت‌های گرافیک های موجود در بازار است که توسط شرکت ایسوس تولید شده است. این کارت گرافیک، با معماری Ada Lovelace، عملکرد بسیار بالایی را ارائه می‌دهد و برای گیمرها، کاربران گرافیک و افراد حرفه‌ای طراحی شده است.

  • معماری Ada Lovelace
  • حافظه 16 گیگابایت GDDR6X
  • پهنای باند حافظه 760 گیگابایت بر ثانیه
  • تعداد هسته‌های CUDA تقریباً 9728
  • پشتیبانی از DLSS 3 بله
  • پشتیبانی از Ray Tracing بله
  • مصرف برق حدود 320 وات

کارت گرافیک RX 7900 XTX

کارت گرافیک AMD Radeon RX 7900 XTX یکی از قدرتمندترین کارت‌های گرافیکی موجود در بازار است که توسط شرکت AMD تولید شده است. این کارت گرافیک، با معماری RDNA 3، رقیب مستقیم NVIDIA RTX 4090 محسوب می‌شود و عملکرد بسیار بالایی را ارائه می‌دهد.

  • معماری RDNA 3
  • حافظه 24 گیگابایت GDDR6
  • پهنای باند حافظه 960 گیگابایت بر ثانیه
  • تعداد واحد محاسباتی 96
  • پشتیبانی از FSR 2.0 بله
  • پشتیبانی از Ray Tracing بله
  • مصرف برق 355 وات

 راهنمای خرید کارت گرافیک برای رندرینگ

در بخش راهنمای خرید کارت گرافیک برای رندرینگ، قصد داریم بهترین کارت گرافیک های مناسب کار ادیت و رندرینگ را به شما معرفی کنیم. کارت گرافیک ها خانواده گسترده‌ای دارند و انواع کارت گرافیک چه برای گیمینگ و چه رندرینگ در بازار وجود دارد. معروف ترین کارت گرافیک برای رندرینگ کارت گرافیک ایسوس PRO ART RTX 4070 OC 12G است که همانطور که از نام آن پیداست یک کارت گرافیک مناسب طراحان و ادیتور ها برای رندرینگ و داشتن خروجی باکیفیت است. در ادامه مشخصات این کارت گرافیک را از نظر فنی بررسی خواهیم کرد.

کارت گرافیک ایسوس PRO ART RTX 4070 OC 12G

ASUS ProArt RTX 4070 OC 12G یک کارت گرافیک قدرتمند است که به طور ویژه برای طراحان و تولید کنندگان محتوای تصویری طراحی شده است. این کارت گرافیک بر پایه معماری Ada Lovelace انویدیا ساخته شده و عملکرد بسیار خوبی را برای کارهایی مانند رندرینگ سه بعدی، ویرایش ویدیو و ادیت عکس ارائه می دهد.

ویژگی های کلیدی این محصول عبارت است از:

  • معماری : Ada Lovelace نسبت به نسل‌های قبلی، افزایش عملکرد قابل توجهی را ارائه می‌دهد.
  • حافظه 12 گیگابایتی GDDR6X: این کارت گرافیک با 12 گیگ، حافظه کافی برای مدیریت بیگ دیتاها و پروژه‌های سنگین را فراهم می‌کند.
  • نسخه: OC کارت گرافیک هایی که نامک OC در نام آن هاست، برای عملکرد بهتر قابلیت اورکلاک دارند.
  • طراحی کارت گرافیک پرو آرت: این کارت گرافیک کاملا حرفه‌ای طراحی شده و با اکثر کیس ها سازگار خواهد بود. این کارت گرافیک 3 فن خنک کننده دارد.
  • سیستم خنک‌کنندگی قوی: در هنگام فشار کاری سنگین این کارت گرافیک به هیچ عنوان دچار هنگی و تتخیر نمی‌شود و یکی از حرفه‌ای ترین کارت گرافیک های بازار است.
  • درایورهای NVIDIA Studio: این درایور ها برای برنامه‌های طراحی بهینه شده‌اند و پایداری و عملکرد را هنگام ادیت و طراحی فراهم می‌کنند.

کارت گرافیک PRO ART RTX 4070 OC 12G برای چه کسانی مناسب است؟

  • طراحان سه بعدی و انیماتورها : صحنه‌های پیچیده سه بعدی را مدیریت کرده و سریع رندر می‌کند.
  • ادیتور های ویدیو : فرآیندهای کدگذاری، رمزگشایی و ویرایش ویدیو را سرعت می‌بخشد.
  • عکاسان و ادیتور های عکس : پردازش و ویرایش سریع تصویر را فراهم می‌کند.
  • کاربران تولید محتوا : برای کارهای تولید محتوا مثل طراحی بنر و لوگو و استفاده از برنامه های ادوبی، عملکرد بسیار خوبی ارائه می‌دهد.

راهنمای خرید کارت گرافیک های پرچم‌دار

اگر بخواهیم یکی از بهترین کارت گرافیک های حال حاضر در بازار را از میان پرچم دار ها نام ببریم و قیمت کارت گرافیک که نام می‌بریم هم مناسب باشد، NVIDIA GeForce RTX 4080 Eagle OC 16GB GDDR6X محصولی جدید و مناسب سیستم های گیمینگ رده بالاست.این کارت گرافیک از شرکت گیگابایت (Gigabyte) یکی از قدرتمندترین کارت‌ گرافیک های حال حاضر بازار است که با ۱۶ گیگابایت حافظه‌GDDR6X، عملکرد فوق‌العاده‌ای را در اجرای بازی‌های روز دنیا با بالاترین تنظیمات گرافیکی ارائه می‌دهد. این کارت گرافیک همچنین از فناوری‌هایی همچون رهگیری پرتو پشتیبانی می‌کند که باعث می‌شود نورپردازی و سایه‌ شخصیت ها در بازی‌ها بسیار طبیعی و واقع‌گرایانه به نظر برسد. تقریبا تمام توقعی که یک گیمر حرفه‌ای از کارت گرافیک دارد را برآورده می‌کند.

راهنمای خرید کارت گرافیک رده‌بالا

قیمت کارت گرافیک های رده بالا بسیار بیشتر از قیمت کارت گرافیک های میان رده یا اقتصادی است. مثلا یکی از کارت گرافیک های رده بالا کارت گرافیک EVGA XC3 GeForce RTX 3080 است که این کارت گرافیک نیز یکی از گزینه‌های عالی برای اجرای بازی‌های سنگین با نرخ فریم بالا است RTX 3080 دارای ۱۰ تا ۱۲ گیگابایت حافظه‌ی GDDR6X می‌باشد و از فناوری‌های جدید انویدیا (NVIDIA) همچون هسته‌های RT و Tensor برای بهبود عملکرد در بازی و تولید محتوا بهره می‌برد. از این کارت گرافیک مدل های رده بالاتر دیگری هم هستند که قیمت بسیار بسیار بالاتری دارند اما اگر قیمت کارت گرافیک برایتان مهم است و یک کارت گرافیک خوب و مقرون به صرفه می‌خواهید، همین گزینه برایتان مناسب خواهد بود.

راهنمای خرید کارت گرافیک های میان‌رده

NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti اگر به دنبال کارت گرافیکی با کارایی مناسب برای اجرای بازی‌های جدید با تنظیمات گرافیکی بالا و با قیمتی مقرون‌به‌صرفه هستید، RTX 3060 Ti می‌تواند انتخاب خوبی باشد. این کارت گرافیک از ۸ گیگابایت حافظه‌ی GDDR6 برخوردار است و با فناوری‌های جدید انویدیا نظیر DLSS (Deep Learning Super Sampling) باعث می‌شود تا با رزولوشن بالا و نرخ فریم مناسب به اجرای بازی بپردازید. این کارت گرافیک همچنین مناسب کار های رندرینگ، تولید محتوا، طراحی های سه بعدی و… است.

راهنمای خرید کارت گرافیک پایین‌رده یا معمولی

کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 1650 برای افرادی که هزینه محدودی دارند و اجرای بازی‌های نسبتاً سبک یا اجرای بازی‌های قدیمی‌تر یا میان رده را مدنظر دارند، مناسب است. بهترین کارت گرافیک گیمینگ ارزان GTX 1650 با ۴ گیگابایت حافظه‌یGDDR6 است که در بازار با قیمت مناسبی عرضه می‌شود و می‌تواند عملکرد قابل قبولی را برای این دسته از کاربران ارائه دهد. قیمت کارت گرافیک های اقتصادی یا پایین رده گرچه بسیار بهتر از دیگر کارت گرافیک هاست اما هنگام اجرای بازی های حرفه‌ای ممکن است بازدهی چندان حرفه‌ای نداشته باشند.

بهترین کارت گرافیک تا 10 میلیون تومان

بسیاری از مشتریان پیش از خرید کارت گرافیک محدوده قیمت مشخصی دارند و ترجیح می‌دهند با بودجه مشخصی کارت گرافیک بخرند. کارت گرافیک ها محدوده قیمت وسیعی دارند و اختلاف قیمت کارت گرافیک معمولی با حرفه‌ای ترین کارت گرافیک ممکن است اختلافی حدود 50 میلیون تومان داشته باشند. سوالی که برای کاربران با بودجه کم پیش می‌آید این است که بهترین کارت گرافیک تا 10 میلیون تومان که عملکرد خوبی داشته باشد و گیمینگ سطح پایه را اجرا کند کدام است؟ کارت گرافیک ایسوس GTX 1650 EVO OC 4GB یک کارت گرافیک اقتصادی و مقرون به صرفه از شرکت ایسوس است. در ادامه به بررسی مشخصات بیشتر این کارت گرافیک می‌پردازیم:

  •  کارت گرافیک ایسوس GTX 1650 EVO OC 4GB

به طور کلی ASUS GTX 1650 EVO OC 4GB یک کارت گرافیک میان رده است که برای گیمینگ و کارهای گرافیکی سبک مناسب است. این کارت با بهره‌گیری از معماری Turing شرکت NVIDIA، عملکرد خوبی را در رزولوشن‌های p 1080 و تنظیمات گرافیکی متوسط ارائه می‌دهد.

مشخصات فنی کارت گرافیک ASUS GTX 1650 EVO OC 4GB

  • تراشه گرافیکی: NVIDIA GeForce GTX 1650
  • حافظه: 4 گیگابایت GDDR6
  • پهنای باند حافظه: 128 بیت
  • رابط : PCI Express 3.0 x16
  • خروجی‌های تصویر: HDMI 2.0b. DisplayPort 1.4
  • سیستم خنک‌کننده : کولر دو فن با طراحی اختصاصی ASUS
  • اورکلاک: دارای اورکلاک کارخانه‌ای برای افزایش عملکرد
  • نرم‌افزار: همراه با نرم‌افزار ASUS GPU Tweak II برای تنظیم و مانیتورینگ

ویژگی‌های دیگر کارت گرافیک ASUS GTX 1650 EVO OC 4GB

  • عملکرد مناسب برای بازی: قادر به اجرای اکثر بازی‌های روز با تنظیمات متوسط تا بالا در رزولوشن 1080 p است.
  • مصرف انرژی کم: مصرف انرژی پایینی دارد و نیازی به یک منبع تغذیه بسیار قوی ندارد.
  • سیستم خنک‌کننده کارآمد: کولر دو فن به خوبی از کارت گرافیک محافظت می‌کند و دمای آن را در حد مطلوب نگه می‌دارد.
  • نرم‌افزار قدرتمند: نرم‌افزار ASUS GPU Tweak II امکان تنظیم دقیق و مانیتورینگ دقیق کارت گرافیک را فراهم می‌کند.

کارت گرافیک ASUS GTX 1650 EVO OC 4GB برای چه کسانی مناسب است؟

  • گیمینگ: برای گیم با رزولوشن P1080 و تنظیمات پایین تا متوسط مناسب است.
  • طراحی گرافیکی: برای کارهای سبک طراحی و ویرایش عکس و ویدیو مناسب است.
  • رندرینگ: برای رندرینگ پروژه‌های سه بعدی سطح پایین و سبک مناسب است.

بهترین کارت گرافیک تا 5 میلیون تومان

بهترین کارت گرافیک تا سقف 5 میلیون تومان در حال حاضر کارت گرافیک ام اس آی مدل GeForce GT 1030 AERO ITX 2G OC است که با مقدار بودجه حدود 5 میلیون تومان می‌توانید این کارت گرافیک را تهیه کنید. از این کارت گرافیک نباید انتظار اجرای باکیفیت گیم های سطح متوسط تا بالا را داشت. نهایتا بازی های سطح پایه توسط این کارت گرافیک اجرا می‌شود و پردازش چندان قوی نخواهد داشت. اما به طور کلی اگر بودجه شما بسیار محدود است و سیستم‌تان نیاز به کارت گرافیک دارد، خرید این کارت گرافیک می‌تواند انتخاب مناسبی برایتان باشد. در ادامه مشخصات این کارت گرافیک را بررسی کرده‌ایم:

کارت گرافیک MSI GeForce GT 1030 AERO ITX 2G OC یک گزینه مناسب برای سیستم‌های کم مصرف و کاربری‌های سبک مانند ریسرچ، کارهای اداری و پخش ویدیو است. این کارت گرافیک با طراحی کوچک و جمع‌وجور خود، برای کیس‌های کوچک و سیستم‌های HTPC بسیار مناسب است.

مشخصات کلی کارت گرافیک MSI GeForce GT 1030 AERO ITX 2G OC

  • تراشه گرافیکی: NVIDIA GeForce GT 1030
  • حافظه: 2 گیگابایت GDDR4
  • پهنای باند حافظه: 64 بیت
  • رابط: PCI Express 3.0 x16
  • خروجی‌های تصویر: HDMI 1.4
  • سیستم خنک‌کننده: کولر کوچک و کم‌صدا
  • اورکلاک: دارای اورکلاک از کارخانه برای افزایش اندک عملکرد
  • طراحی: طراحی کوچک و جمع‌وجور برای کیس‌های کوچک

ویژگی‌های دیگر این کارت گرافیک

  • مصرف انرژی بسیار کم : این کارت گرافیک مصرف انرژی بسیار کمی دارد و برای سیستم‌های کم مصرف بسیار مناسب است.
  • طراحی کوچک و جمع‌وجور: این کارت گرافیک برای کیس‌های کوچک و سیستم‌های HTPC بسیار مناسب است.
  • صدای کم: کولر کوچک و کم‌صدا این کارت گرافیک، نویز بسیار کمی تولید می‌کند.
  • قیمت مناسب: این کارت گرافیک قیمتی بسیار مناسب دارد.

کاربردهای کارت گرافیک ASUS GTX 1650 EVO OC 4GB

  • سیستم‌های HTPC: برای سیستم‌های HTPC که برای پخش ویدیو و کارهای سبک استفاده می‌شوند، بسیار مناسب است.
  • کامپیوترهای اداری: برای کارهای اداری مانند مرور وب، تایپ و کار با نرم‌افزارهای آفیس مناسب است.
  • سیستم‌های قدیمی: برای ارتقای سیستم‌های قدیمی که کارت گرافیک داخلی ضعیفی دارند، مناسب است.

راهنمای خرید کارت گرافیک AMD

شرکت AMD با تولید کارت‌های گرافیک سری Radeon، رقیب سرسختی برای NVIDIA محسوب می‌شود. این کارت گرافیک ‌ها به دلیل عملکرد قوی، قیمت مناسب و ویژگی‌های متنوع، انتخاب بسیاری از گیمرها و متخصصان گرافیک هستند. در ادامه به معرفی برخی از بهترین کارت‌های گرافیک AMD و شرح ویژگی‌های آن‌ها می‌پردازیم.

چرا کارت‌های گرافیک AMD؟

  • عملکرد بالا: کارت‌های گرافیک AMD به خصوص هنگام بازی‌ها و یا کار با نرم‌افزارهای حرفه‌ای، عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می‌دهند.
  • قیمت مناسب: به طور کلی، کارت‌های گرافیک AMD نسبت به کارت‌های گرافیک NVIDIA با مشخصات مشابه، قیمت مناسب‌تری دارند.
  • ویژگی‌های متنوع: کارت‌های AMD دارای ویژگی‌های متنوعی مانند پشتیبانی از فناوری‌های جدید و قابلیت‌های اورکلاک هستند.

بهترین کارت‌ گرافیک های AMD

انتخاب بهترین کارت گرافیک AMD به مقدار بودجه، نیاز و نوع کاربری شما بستگی دارد. در ادامه به معرفی برخی از بهترین کارت‌های گرافیک AMD در رده‌های مختلف می‌پردازیم:

  • کارت گرافیک های رده بالای AMD

Radeon RX 7900 XT و RX 7900 XTX: این دو کارت گرافیک، پرچمدار سری Radeon 7000 هستند و از معماری RDNA 3 بهره می‌برند. این کارت‌ها برای گیمینگ در بالاترین تنظیمات گرافیکی و کارهای حرفه‌ای مانند رندرینگ و ویرایش ویدیو بسیار مناسب هستند.

  • کارت گرافیک میان‌رده AMD

Radeon RX 6700 XT این کارت گرافیک، یک گزینه عالی برای گیمرها است که به دنبال عملکرد بالا با قیمت مناسب هستند RX 6700 XT قادر است اکثر بازی‌های روز را با تنظیمات بالا اجرا کند.

Radeon RX 6600 XT این کارت گرافیک، یک گزینه محبوب برای گیمرهایی است که به دنبال کارت گرافیک جمع و جور و کم‌مصرف هستند. RX 6600 XT برای بازی‌های p1080 و p 1440 بسیار مناسب است.

  • کارت گرافیک رده پایین و اقتصادی AMD

کارت گرافیک Radeon RX 5500 XT این کارت گرافیک، یک گزینه مناسب برای سیستم‌های با بودجه محدود و کاربری‌های سبک‌تر مانند مرور وب، تماشای فیلم و بازی‌های قدیمی و سطح پایین است.

راهنمای خرید کارت گرافیک دست دوم

راهنمای خرید جامع کارت گرافیک

گرچه خرید کارت گرافیک دست دوم رده بالا به صرفه تر خواهد بود اما در خرید کارت گرافیک دست دوم باید به نکات زیادی توجه داشت. خرید کارت گرافیک دست دوم می‌تواند یک راه مقرون به صرفه برای ارتقای سیستم شما با هزینه کمتر باشد. اما قبل از خرید کارت گرافیک دست دوم، لازم است نکاتی را در نظر بگیرید تا از یک خرید خوب و مطمئن اطمینان حاصل کنید. کارت‌های گرافیک دست دوم معمولا قیمت بسیار پایین‌تری نسبت به مدل‌های نو دارند. می‌توانید مدل‌های متنوع‌تری از کارت‌های گرافیک را با قیمت مناسب پیدا کنید. خرید کارت گرافیک دست دوم به کاهش زباله‌های الکترونیکی کمک می‌کند.

مشخص کنید که می‌خواهید از کارت گرافیک برای چه کاری استفاده کنید (بازی، طراحی، ویرایش ویدیو و …) با توجه به مشخصات مانیتور خود، کارت گرافیکی مناسب را انتخاب کنید. مدل کارت گرافیک را به دقت بررسی کنید و مشخصات فنی آن را با نیازهای خود مقایسه کنید. مقدار حافظه کارت گرافیک باید متناسب با کاربرد سیستم شما باشد. پهنای باند حافظه نیز بر روی عملکرد کارت گرافیک تاثیرگذار است. اطمینان حاصل کنید که کارت گرافیک با مادربرد شما سازگار باشد. در نهایت به موارد زیر توجه زیادی داشته باشید :

  • خراشیدگی: کارت گرافیک نباید خراشیدگی یا شکستگی داشته باشد.
  • آثار سوختگی: وجود هرگونه آثار سوختگی روی کارت گرافیک نشان دهنده مشکل جدی است.
  • سیستم خنک کننده : فن‌ها و هیت‌سینک کارت گرافیک باید سالم و تمیز باشند.

جمع ‌بندی

انتخاب کارت گرافیک مناسب به نیازها و مقدار هزینه شما بستگی دارد. اگر به دنبال اجرای بازی‌های روز دنیا با بالاترین کیفیت هستید، باید به سراغ کارت‌های گرافیک پرچم‌دار و رده‌بالا بروید. اگر قصد خرید کارت‌ گرافیک های میان رده دارید، در انواع مختلفی از قیمت‌ها عرضه می‌شوند. قبل از خرید، باید تصمیم بگیرید که چقدر حاضرید برای یک کارت گرافیک هزینه کنید. هنگام انتخاب کارت گرافیک، باید به مشخصاتی مانند سرعت هسته، حافظه و نوع حافظه توجه کنید. اگر استفاده شما از کارت گرافیک در حد تماشای فیلم، انجام بازی های ساده ، جستجو در اینترنت و … است باید بدانید که نیاز به خرید کارت گرافیک نیست و همان کارت گرافیکی که روی مادر بورد شما نصب است کفایت میکند اما چنانچه قصد انجام بازی های پیچیده ، طراحی های سه بعدی و انیمیشن و … را دارد باید به فکر خرید یک کارت گرافیک خوب باشید. امیدواریم این مقاله در انتخاب کارت گرافیک مورد نیازتان به شما کمک کرده باشد.

  1. کریم -

    چه نیازی به کارت هست؟

    1. shahintahmasbi -

      سلام
      برای تولید محتوا و استفاده از نرم افزارهای گرافیکی و بازی های کامپیوتری به کارت گرافیک احتیاح دارید

  2. PARHAM -

    کارت گرافیک 3050 ایسوس بهتره یا 4060?

    1. shahintahmasbi -

      سلام
      4060 با اختلاف

  3. پیمان کلهری -

    سلام ممنون از مقاله خوبتون
    برای سیستم گیمینگ قدرتمند ترین کارت گرافیکی که میشه تهیه کرد چیه؟

    1. شیدا خوش طینت -

      سلام دوست عزیز. سری 4090 قدرتمند ترین کارت گرافیک های حال حاضر در بازار هستند. مثلا کارت گرافیک گیگابایت GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G یا کارت گرافیک ایسوس مدل ROG Strix RTX 4090 OC که هردو برای بازی مناسب هستند.

  4. Hamid -

    سلام بچه ها با بودجه ی ۱۵ ملیون تومان گرافیک ۸ گیک ایسوس چی میتونم بخرم نو باشه فقط

    1. shahintahmasbi -

      سلام حمید عزیز
      https://mehreganit.com/product/asus-dual-rtx-3050-oc-edition-8gb-graphic-card/
      این کارت گرافیک مناسبه

  5. علی رمضانی -

    سلام روزبخیر
    کارت گرافیک های RTX با GTX چه تفاوتی دارند؟

    ممنون از مقاله و سایت خوبتون

    1. shahintahmasbi -

      سلام دوست عزیز
      از سری 20 کارت گرافیک های انویدیا تکنولوژی چیپ ها عوض شد و بهش قابلیت ray tracing اضافه شد به همین دلیل اسمش از gtx به rtx تغییر کرد

  6. منیره عسگری -

    من یه لپ تاپ dell دارم که قدیمه و میخوام ارتقاش بدم و بتونم فتوشاپ روش نصب کنم.
    چه کارت گرافیک و مادربوردی پیشنهاد میدین؟
    ممنون میشم جواب منو بدین

    1. shahintahmasbi -

      سلام دوست عزیز
      مادربرد و کارت گرافیک لپ تاپ رو نمیتونید ارتقا بدید تنها میتونید رم و حافظه ( هارد و ssd ) رو تغییر بدید.

  7. Hadi -

    سلام
    وقت به خیر
    یه مشاوره در مورد کارت گرافیک میخواستم
    کارم نرم افزار مهندسی و آفیسه
    فعلاً گرافیکم آنبورده
    یه کم تو صفحات پاورپوینت آفیس کنده، وقتی که تعداد صفحات زیاد میشه
    به نظرتون اضافه کردن کارت گرافیک اوضاع رو بهتر می کنه؟
    مادربوردم ASUS H110 Plus
    رم: ADTA 16GB DDR4
    کارم گیمینگ نیست
    به نظرتون چه مدلی مناسبه؟
    ممنون

    1. shahintahmasbi -

      سلام هادی عزیز
      پاورپوینت احتیاجی به کارت گرافیک خاصی نداره ( داخل سایت مایکروسافت هم تنها اشاره شده که DirectX 10 نصب باشه کافیه)
      اگه از هارددیسک استفاده میکتید حتما به SSD ارتقا بدید
      پردازندتون چیه ؟ توصیه میکنم I3 به بالا باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا