راهنمای جامع خرید مانیتور گیمینگ
راهنمای جامع خرید مانیتور گیمینگ اندازه یک مانیتور برای شخصی که بیشترین تایم خود را صرف بازی میکند بسیار مهم است. مانیتور بزرگ به گیمر حس غرق شدن در بازی را میدهد. با تما این اوصاف باید در خرید مانیتور گیمینگ بسیار هوشمند باشید و از خرید یک مانیتور بسیار بزرگ نیز بپرهیزید. زیرا در آن صورت لازم است تا فاصله بیشتری با مانیتور داشته باشید. این موضوع سبب میشود تا جزئیات تصویر و نوشتههای کوچک، بیاهمیت جلوه داده شوند. در این راهنما قصد داریم شما را با مهمترین فاکتورها که در هنگام خرید یک مانیتور گیمینگ بسیار مهم هستند آشنا کنیم. با ما همراه باشید…
نسبت تصویر در مانیتور گیمینگ
نسبت عرض به ارتفاع مانیتور را نسبت تصویر مینامند. به عنوان مثال نسبت تصویر 16 به 9 تصویری با رزولوشن فول اچ دی یا 1080p دارد که برای یک مانیتور گیمینگ مناسب است. برای انجام امور مختلف لازم است تا نسبت تصاویر مختلفی داشته باشیم. به عنوان مثال: برای امور اداری نسبت تصاویر 4 به 3 کافی است.
اندازه نمایشگر
اکثر مانیتورها معمولا بین 23 تا 32 اینچ هستند اما میتوانید گزینههایی با اندازههای کوچکتر و بزرگتر از این محدوده را نیز پیدا کنید. مانیتورهای 27 اینچی از محبوب ترین مانیتورها در میان کاربران به شمار میروند. زیرا علاوهبر ابعاد مناسب قیمت چندان بالایی هم ندارند. با این حال اگر برای بازیهای خود به فضای بیشتری نیاز دارید، بهتر است مانیتور 32 اینچی خریداری کنید.
مانیتورهای اولترا واید مناسب ترین مانیتور گیمینگ
این نوع مانیتورها دارای نسبت تصویر 21 به 9 هستند. مانیتورهای اولترا واید (Ultra-Wide) گزینههای مناسبی برای انواع فعالیتها نظیر گیمینگ، برنامه نویسی و کارهای گرافیکی است. زیرا میدان دید بیشتری برای چشم فراهم میکنند. مانیتور عریض یا Ultra-Wide به مانیتوری گفته میشوند که نسبت طول و عرض تصویر آن بزرگتر از مانیتورهای عادی باشد. مانیتورهای عادی اکثرا دارای تصویر 16:9، 3:2 و 4:3 هستند. اما مانیتور عریض دارای نسبت تصویر 21:9 یا 32:10 هستند و زاویه دید بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد.
Rsolution مانیتور گیمینگ
رزولوشن به تعداد پیکسل های تصویر گفه میشود که هرچقدر این عدد بزرگتر باشد تصویر واضحتری خواهیم داشت اما درنظر داشته باشید که در مانیتور گیمینگ نیاز به رزولوشن بسیار بالا نیست زیرا کارت گرافیک با افزایش رزولوشن سرعت اجرای بازی را کاهش میدهد. برای مانیتورگیمینگ رزولوشن 2560 در 1440 پیکسل پیشنهاد میشود.
رفرش ریت یا نرخ نوسازی Refresh Rate
در حین انجام بازی در هر ثانیه چیزی حدود 60 یا 70 تصویر و یا حتی بیشتر نمایش داده میشود. اما این تغییر به قدری سریع است که چشم انسان قادر به فهمیدن آن نیست و تصور میکند که تصاویر در حال حرکت هستند. برخلاف رزولوشن لازم است تا نرخ نوسازی تصاویر بالا باشد تا شاهد حرکات روان تری باشیم. به همین علت تولیدکنندگان بسیاری در حال حاضر وجود دارند که مانیتورهایی با نرخ نوسازی بالاتر از 60 هرتز را تولید کرده و روانه بازار کردهاند.
زمان پاسخگویی یا Response time در مانیتور گیمینگ
به مدت زمانی که طول میکشد تا فریم قبلی پاک و فریم جدید نمایش داده شود زمان پاسخگویی میگویند. زمان پاسخگویی در گذشته حدود 16 میلی ثانیه بود اما اکنون چیزی در حدود 4 میلی ثانیه است. کارتهای گرافیک صحنههای شلوغ را با سرعت کمتری نسبت به صحنه های یک دست پردازش میکند. مانیتوری که نرخ نوسازی ثابت دارد، گاهی فریم قبلی را تکرار میکند تا فریم جدید حاضر شود و گاهی در زمانی که فریم نصفه و نیمه به تصویر کشیده شده، فریم بعدی را نمایش میدهد! بنابراین در صحنههای شلوغ حس میکنیم که تصویر لگ دارد و در صحنههای ساده گاهی برشهای افقی در تصویر رویت میکنیم.
برای حل مشکل وقفه و در عین حال بریدگی فریمها، نرخ نوسازی متغیر ابداع شده است. پشتیبانی از فریسینک و جی-سینک به سختافزار خاص نیاز دارد و هزینهی تمامشدهی مانیتور گیمینگ بیشتر میشود. اما نتیجه این است که حس میکنیم بازی روانتر و بدون بریدگیهای وسط تصویر و بدون وقفه و تیک اجرا میشود. یکی دیگر از ویژگیهای مانیتورگیمینگ ارگونومی بودن آن است تا بتوان به راحتی ارتفاع را کم و زیاد نمود و یا پنل را به جلو و عقب چرخاند.
نوع پنل
یکی از ریزترین نکاتی که به هنگام خرید مانیتور گیمینگ باید به آن توجه نمایید نوع پنل مانیتور است.
- TN : این یکی از فناوریهای قدیمی محسوب میشود که به دلیل هزینهی پایین، همچنان مورد استفاده قرار میگیرد. از طرف دیگر، دقت رنگ پایینی دارد و از نظر زوایای دید هم حرف زیادی برای گفتن ندارد. به همین خاطر روی هم رفته کیفیت بالایی ارائه نمیکند. اگرچه این نوع مانیتورها ارزانقیمت هستند، اما به دلیل همین مشکلاتی که دارند خرید این نوع مانیتورها را توصیه نمیکنیم.
- IPS : در بین مانیتورهای مدرن، معمولا پنلهای IPS بیشترین محبوبیت را دارند. این نوع مانیتورها به دلیل کیفیت بالایی که دارند به طبع قیمت گران تری نیز دارند. اما به لطف دقت رنگ بسیار بهتر و زوایای دید وسیعتر میتوانند تجربهی بهتری را به ارمغان بیاورند.
- VA : در نهایت باید به پنل VA اشاره کنیم که در میان TN و IPS قرار میگیرند. دقت رنگ و زوایای دید پنل VA بهتر از TN است اما به پای کیفیت پنل IPS نمیرسد. مانیتورهای VA هم معمولا قیمت پایینتری نسبت به IPS دارند و در مقایسه با مانیتورهای TN گرانتر هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در گروه مهرگان آی تی در ارتباط باشید.