جلوگیری از آسیب مانیتور به چشم
امروزه با کاربردهای مختلف و گسترده کامپیوتر، اگر شخصی را با چشمانی خسته و قرمز ببینیم که به دلیل کار زیاد با کامپیوتر است، تعجب نمی کنیم. استفاده نادرست و زیاد از کامپیوتر برای اعضای مختلف بدن مضراتی به دنبال دارد که چشم یکی از این اجزای آسیبپذیر می باشد. .
مهرگان آی تی همراه شماست برای جلوگیری از آسیب مانیتور به چشم!
جلوگیری از ضعیف شدن چشم هنگام کار با کامپیوتر
یکی از کارهایی که اصولاً موجب میشود کاربران، برای تایم طولانی به مانیتور خیره شوند، ارتباط اکثریت شغل ها به اینترنت و کامپیوتر است. گاهی مجبور می شوید تا دیروقت بیدار بمانید تا یک کار را به اتمام برسانید. در حالی که خسته هستید، به مانتیور نگاه می کنید و این، به مرور تأثیرات منفی زیادی روی چشمانتان خواهد گذاشت.
کسانی که مدت زیادی جلوی صفحه مانیتور مینشینند، معمولا با عوارض چشمی مثل خستگی چشمها ، آبریزش چشم، خارش، تاری دید، دوبینی، سرگیجه، حالت تهوع، قرمزی و سوزش چشم، تغییر در درک رنگها و نیز سردرد روبه رو هستند.
حالا چطور باید از چشمان خود مراقبت کنید؟
-
مانیتور LED برای کار مداوم با کامپیوتر
اگر مانیتوری که از آن استفاده می کنید فرسوده شده و قصد تعویض آن را دارید، حتماً مانیتور LED تهیه کنید. تکنولوژی به کار رفته در LED ها به گونه ای است که بر خلاف LCS ها مثل مهتابی چشمک نمیزنند! بلکه دارای صحنهای ثابت هستند.
مانیتورهای LCD نور فلورسنت دارند و مثل مهتابی چشمک میزنند. هر چه چشمک زدن مانیتور بیشتر باشد، چشمان شما را بیشتر خسته می کنند. ضمن اینکه خیلی از اضطرابهایی که زمان کار با کامپیوتر ایجاد میشود، به دلیل چشمکهای مانیتور است.
-
زمانی که خسته اید کار با کامپیوتر را تعطیل کنید
کار، هر چقدر هم که مهم باشد، مهمتر از چشمانتان نیست! باید بدانید که کار کردن با کامپیوتر هنگام خستگی چشم ها می تواند چه آسیب بزرگی به شما وارد کند.
اگر در نظر داشته باشید که حمل عینک چقدر سخت است طوری که خیلیها به لنز گذاشتن و عمل جراحی رو میآورند به محض خستگی چشم ها به آنها استراحت میدهید. پس فکر نکنید اگر چشمانتان آسیب دید نهایتا عینکی میشویم و عینک میزنیم!
طبق تحقیقات متخصصان چشم خسته آسیب پذیر تر میشود. پس اگر خسته هستید کار را تعطیل کنید و بعد از استراحت و در بهترین حالت یک خواب هر چند کوتاه، دوباره کار خود را از سر بگیرید.
-
از چشم هایتان در برابر آسیب مراقبت کنید
در بحث مراقبت از چشم زمان کار با کامپیوتر و لپ تاپ هر چند دقیقه یک بار چشمهایتان را ببندید و تا چند ثانیه باز نکنید.با پلک های بسته چشم های گود را بگردانید و به عضلات چشم خود استراحت بدهید.
به دلیل باز ماندن بیش از حد چشمانتان ، مایع روی قرنیه چسم شما تبخیر میشود و با عث خشکی و سوزش چشم ها خواهد شد.
پلک زدن و بستن چشم موجب میشود روی چشمها یک لایه مایع تازه قرار گیرد. همچنین بد نیست که هر چند دقیقه یک بار چشمهای خود را با آب خنک شستشو دهید.
-
از اشک مصنوعی برای جلوگیر از آسیب به چشم ها استفاده کنید
هر وقت حس کردید چشمانتان خشک یا قرمز شده، از قطره های اشک مصنوعی استفاده کنید.
به خاطر بسپارید بینایی نعمت بزرگی است که نباید به راحتی آن را به خطر انداخت. پس اگر کار شما به استفاده ی دائمی از کامپیوتر وابسته است، بیشتر مراقب خودتان باشید تا بتوانید همیشه با چشمانی سالم، به کار و زندگی خود ادامه دهید.
سندروم بینایی کامپیوتر (CVS) چیست؟
سندروم بینایی کامپیوتر اصطلاحی است برای توصیف تمام مشکلات چشم یا بینایی که در اثر استفاده طولانی مدت از کامپیوتر رخ می دهد که از آن به عنوان فشار دیجیتال نیز نام برده می شود.
محققان معتقدند که حدود ۵۰ تا ۹۰ درصد افرادی که با کامپیوتر کار می کنند، حداقل چند نشانه و علامت از این عارضه را دارند.
CVS یکی از مشکلات خیلی مهم در کسانی است که روزانه چندین ساعت را در جلوی کامپیوتر میگذرانند. تنظیم کردن چیدمان و نور محیط کار برای ایجاد شرایط ارگونومیک بهتر قادر به کاهش مشکلات چشمی مربوط به CVS است.
برای مثال در بعضی موارد، یک عینک مناسب برای کار با کامپیوتر کمک میکند تا فرد دید بهتری در فاصله صحیح از صفحه کامپیوتر پیدا کند.
علایم CVS
اگر شما بیش از2 الی 4 ساعت در روز وقت صرف کار با کامپیوتر می کنید، در معرض درجاتی از CVS قرار دارید. علایم CVS عبارتند از:
- سردرد
- عدم تمرکز دید (focus)
- سوزش چشم
- خستگی
- دوبینی
- درد در ناحیه گردن، شانه و کمر
دلایل ایجاد CVS
CVS به خاطر واکنش متفاوت چشمها و مغز به حروف روی اسکرین کامپیوتر نسبت به حروف چاپ شده به وجود می آید.
چشمان ما برای فوکوس بر روی کلمات و اشکال که به رنگ سیاه و با لبههای کاملاً مشخص هستند، تقریباً مشکلی نخواهد داشت ولی کاراکترهای روی صفحه کامپیوتر از این مقدار وضوح و کنتراست برخوردار نیستند.
کلمات روی صفحه کامپیوتر از ترکیب نقاط خیلی کوچک نور (پیکسلها) تشکیل شده اند که در مرکز روشنتر می باشند و به سمت لبهها دارای تراکم (intensity) کمتری هستند و این مساله focus کردن چشم روی اجزای داخل مانیتور را سختتر میکند.
نحوه جلوگیری از آسیب مانیتور به چشم
برای کم شدن خطر به وجود آمدن CVS باید به یک متخصص چشم پزشکی که در زمینه بینایی چشم در کار با کامپیوتر متخصص است مراجعه شود. پزشک پس از معاینه و بسته به این که مشکل چشمی مرتبط با CVS را تشخیص دهد امکان دارد عینک مخصوص کامپیوتر تجویز نماید.
چه نوع عدسیهایی برای عینکهای کامپیوتر تجویز میشود؟
بهترین مدل عدسی برای این عینکها معمولاً به سن فرد ربط دارد. اگر شما در سن ۴۰ سالگی یا بیشتر هستید، قطعا درجاتی از پیرچشمی را دارید.
پس عدسیهای چندکانونی بهترین گزینه برای شما می باشد. این مدل عدسی امکان دیدن و فوکوس کردن روی صفحه کامپیوتر و همینطور اشیایی که نزدیکتر یا دورتر از صفحه کامپیوتر قرار دارند را فراهم میکند. عدسیهای تککانونی هم انتخاب مناسبی برای عینکهای کامپیوتر می باشند ولی اگر شما مبتلا به پیرچشمی هستید عمق فوکوستان محدودتر است.
عدسی عینکهای کامپیوتر با یک تهرنگ(tint) ملایم برای محیطهای کاری با نور زیاد بسیار مناسب می باشند. تهرنگ این عدسیها مقدار نور وارده به چشم را کاهش داده و باعث راحتی بیشتر و کاهش خستگی چشم میشود.
اما دقت کنید که تهرنگ (tint) به تنهایی تاثیری بر دلیل اصلی خستگی چشم یعنی همان focusing ندارد.