راهنمای خرید جامع کارت گرافیک

راهنمای خرید جامع کارت گرافیک : چنانچه حدس می زنید کارت گرافیک سیستم شما سوخته و نیاز به تعویض دارد در این بخش از مقاله ، نکاتی را جهت راهنمایی خرید کارت گرافیک آورده ایم که به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید در خرید کارت گرافیک دقت و توجه لازم را به خرج دهید.

راهنمای خرید جامع کارت گرافیک

 

  1. سازگاری

قبل از اینکه خرید خود را انجام دهید، ابتدا بسنجید که فضای گرافیکی شما، چقدر فضای فیزیکی می تواند ارائه دهد
و چند اتصال PCIe  دارد؟ این اطلاعات را با کارت گرافیکی که می خواهید خریداری کنید، مطابقت دهید. اگر رایانه شما نمی تواند آن را اداره کند، باید به دنبال یک کارت گرافیک باشید که به قدرت کمتری نیاز داشته باشد یا ارتقاء را در نظر بگیرید.

کارت گرافیک به دلیل قدرت پردازش زیاد مصرف برق شان زیاد است (اکثرا بیشتر از 300 وات) به همین دلیل لازم است قبل از خریدن کارت گرافیک منبع تغذیه را چک کنید و مطمئن شوید که آیا میزان برق مصرفی کارت گرافیک را فراهم می‌کند یا خیر.

در نهایت، پورت‌ها را بررسی کنید. برخی از مانیتورها از DisplayPort استفاده می‌کنند، برخی دیگر از HDMI و برخی از واحدهای قدیمی DVI استفاده می‌کنند. اطمینان حاصل کنید که در کارت گرافیک موردنظر شما، اتصالات مورد نیاز مانیتور شما وجود دارد. در صورت خرید کارت گرافیک، با درگاه های متفاوت از پورت های مانیتور، ممکن است مجبور شوید آداپتور هایی با هزینه اضافی خریداری کنید.

راهنمای خرید جامع کارت گرافیک

 

  1. پلتفرم

سیستم شما، نوع کارت گرافیکی که باید خرید کنید را تعیین می‌کند. دانستن محدودیت‌های سیستم شما می‌تواند در هزینه‌های شما صرفه جویی کند. به عنوان مثال، اگر از CPU دو هسته‌ای قدیمی‌تر مانند Pentium یا Celeron استفاده می‌کنید، این پردازنده‌ها از کارت‌های گرافیک رده بالا پشتیبانی نمی‌کنند. در چنین مواردی، سراغ کارت‌های میان رده بروید.

کارت گرافیک مسئولیت تهیه خروجی تصاویر را بر عهده دارد و اگر کیفیت و جنس خوبی داشته باشد تصاویر با کیفیت بهتری خواهد داشت اما تنها کارت گرافیک در تولید تصاویر خوب کافی نیست ، بلکه CPU و RAM نیز تاثیر گذار است، بنابراین قبل خرید کارت گرافیک آنها را چک کنید تا در صورت نیاز آن‌ها را نیز تعویض و به روز رسانی کنید.

مانیتور شما نیز فاکتور مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا رزولوشن 1440p (2560 x 1440) یک رزولوشن محبوب برای مانیتورهای گیمینگ است. اگر قصد دارید سه مانیتور 1080p به صورت هم زمان اجرا کنید، یک کارت گرافیک میان رده برای بازی های سه بعدی مدرن به شما نرخ فریم مناسبی نمی‌دهد.

  1. حافظه و پهنای باند

برای خرید، بسیاری به شما خواهند گفت که هرچه حافظه کارت گرافیک بیشتر باشد، عملکرد بهتری دارد، اما همیشه اینطور نیست. مگر اینکه از آن با وضوح فوق العاده بالا، مانند 4K  یا با چند مانیتور استفاده کنید، مقدار RAM تفاوت چندانی نخواهد داشت. همچنین، اکثر کارت گرافیک‌های پیشرفته، همه دارای حافظه بالا به طور پیش فرض هستند.

آنچه باید بیشتر به آن توجه کنید پهنای باند است. معمولاً داده های آماده پردازش توسط GPU در حافظه اختصاصی کارت، به نام GDDR3، GDDR5 یا (اخیراً) GDDR6 ذخیره می شوند. توجه داشته باشید که حافظه GDDR5 دو برابر، پهنای باند GDDR3 را با سرعت یکسان تنظیم می کند.

از آنجا که پهنای باند حافظه، یک عامل مهم تعیین کننده عملکرد است، همیشه باید GDDR5 را برای عملکرد بهتر انتخاب کنید. در حقیقت، 1 گیگابایت GDDR5 نسبت به 4 گیگابایت GDDR3 بهتر است، البته از نظر عملکرد.

  1. هسته های CUDA از (Nvidia) یا پردازنده های Stream از (AMD)

در حالی که در رابطه با هسته های CUDA اطلاعات زیادی در مورد عملکرد وجود ندارد، اما بسیار مهم هستند، به ویژه در گِیم. 0CUDA (Compute Unified Device Architecture) زبان محاسباتی موازی اختصاصی Nvidia است که از GPU به روش های خاصی برای انجام وظایف با دقت بیشتر استفاده می کند.

هرچه تعداد هسته های CUDA یا پردازنده های Stream بیشتر باشد، کارت گرافیک در ارائه تصاویر، بهتر عمل می کند. این امر برای انجام کار های گرافیکی فشرده یا در بازی ها، که نرخ فریم در آن از اهمیت بالایی برخوردار است، بسیار مهم است.

راهنمای خرید جامع کارت گرافیک

 

  1. مقادیر TDP

درست مانند (CPU)، GPU نیز برای تمام کار های پردازشی که انجام می دهد، گرما تولید می کند، که با مقدار TDP آن نشان داده می شود. مقادیر TDP، میزان توان مورد نیاز برای نگه داشتن GPU در دمای قابل قبول را نشان می دهد. هرچه قدرت پردازنده گرافیکی بیشتری نیاز داشته باشد، گرمای بیشتری تولید می کند. بنابراین، همیشه به دنبال خرید کارت گرافیک با کوچک ترین مقدار TDP باشید.

  1. فضای مورد نیاز

فضای داخل کیس را نیز برای نصب کارت گرافیک در نظر بگیرید چون این کارت ها به صورت مستقیم به منبع تغذیه متصل می شوند.

نکته:

اگر استفاده شما از کارت گرافیک در حد تماشای فیلم ، انجام بازی های ساده ، جستجو در اینترنت و … است باید بدانید که نیاز به خرید کارت گرافیک نیست و همان کارت گرافیکی که روی مادر بورد شما نصب است کفایت میکند اما چنانچه قصد انجام بازی های پیچیده ، طراحی های سه بعدی و انیمیشن و … را دارد باید به فکر خرید یک کارت گرافیک خوب باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در گروه مهرگان آی تی در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا