اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا چیست؟ اینترنت اشیاء Internet of Things (IoT) شبکه‌ای از اشیاء فیزیکی را توصیف می‌کند که با حسگرها، نرم افزارها و سایر فناوری‌ها به منظور اتصال و تبادل داده با سایر دستگاه‌ها و سیستم‌ها از طریق اینترنت تعبیه شده است. این وسایل از اشیاء معمولی خانگی گرفته تا ابزارهای صنعتی پیچیده را شامل می‌شود. امروزه بیش از 7 میلیارد دستگاه به IoT متصل است. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که این تعداد تا سال 2020 به 10 میلیارد و تا سال 2025 به 22 میلیارد دستگاه برسد.

اینترنت اشیا چیست؟ و چرا اینترنت اشیا (IoT) مهم است؟

در چند سال گذشته، اینترنت اشیا به یکی از مهم‌ترین فناوری‌های قرن 21 تبدیل شده است. اکنون که می‌توانیم اشیاء روزمره مانند لوازم آشپزخانه، ماشین، ترموستات، مانیتور کودک  را از طریق دستگاه‌های جاسازی شده به اینترنت متصل کنیم. بنابراین امکان برقراری ارتباط یکپارچه بین افراد، فرایندها و اشیا وجود دارد.

نحوه عملکرد اینترنت اشیاه برای کاربران ساده است. چنانچه‌که وسیله مورد نظر شما از لوازم خانگی گرفته تا ماشین آلات صنعتی، به فناوری اینترنت اشیاء مجهز باشد؛ توسط یک اپلیکیشن که در تلفن همراه یا تبلت و یا لپ‌تاپ شما نصب می‌شود، تمامی اطلاعات مورد نیاز از عملکرد دستگاه برای ما از طریق اینترنت قابل مشاهده و از همه مهم‌تر قابل کنترل است.

چه فناوری‌هایی IoT را ایجاد است؟

ایده IoT از مدتها پیش وجود داشته است. مجموعه‌ای از پیشرفت‌های اخیر در فناوری‌های اینترنتی و تکنولوژی آن را عملی کرده است.

هوش مصنوعی محاوره‌ای (AI). پیشرفت در شبکه های عصبی، پردازش زبان طبیعی (NLP) را به دستگاه‌های IoT (مانند دستیار شخصی دیجیتال Alexa ، Cortana و Siri) آورده و آن‌ها را جذاب، مقرون‌به‌صرفه و برای مصارف خانگی مناسب کرده است.

اینترنت اشیا صنعتی چیست؟

IoT صنعتی Internet of Thing   Industrial (IIoT) به کاربرد فناوری اینترنت اشیا در محیط‌های صنعتی، به ویژه در مورد ابزار دقیق و کنترل سنسورها و دستگاه‌هایی که با فناوری‌های ابری مرتبط هستند، اشاره دارد. به کمک اینترنت اشیا صنعتی میتوانید نظارت و کنترل از راه دور دقیقی رو تمام ماشین الات صنعتی داشته باشید.

 موارد زیر برخی از کاربردهای متداول IIoT است:

تولید هوشمند

شبکه‌های برق هوشمند

شهرهای هوشمند

زنجیره‌های تامین دیجیتال هوشمند

رونق کسب و کار با IoT

چه صنایع می‌توانند از اینترنت اشیا بهره‌مند شوند؟

سازمان‌هایی که برای IoT مناسب هستند، آن‌هایی هستند که از استفاده از دستگاه‌های حسگر در فرایندهای تجاری خود سود می‌برند.

هنگامی که سنسورها خرابی قریب الوقوع را تشخیص می‌دهند، تولیدکنندگان می‌توانند با استفاده از نظارت خط تولید به مزیت رقابتی دست پیدا کنند. تا بتوان تعمیر و نگهداری فعال را روی تجهیزات فعال کرد. سنسورها در واقع می‌توانند اندازه گیری کنند که آیا تولید به خطر می‌افتد یا خیر. با کمک هشدارهای سنسور، تولیدکنندگان می‌توانند به سرعت تجهیزات را از نظر صحت بررسی کرده یا تا زمان تعمیر، آن‌ها را از تولید حذف کنند. این به شرکت‌ها اجازه می‌دهد هزینه‌های عملیاتی را کاهش دهند. زمان بهتری را دریافت کنند و مدیریت عملکرد دارایی را بهبود بخشند.

صنعت خودرو مزایای قابل توجهی را از استفاده از برنامه های اینترنت اشیا متوجه شده است. علاوه بر مزایای استفاده از اینترنت اشیا در خطوط تولید، حسگرها می‌توانند خرابی قریب الوقوع تجهیزات را در خودروهای موجود در جاده تشخیص داده و با جزئیات و توصیه‌هایی به راننده هشدار دهند.

سیستم‌های حمل و نقل و لجستیک از انواع برنامه‌های اینترنت اشیا بهره می‌برند. ناوگان خودروها، کامیون‌ها ، کشتی‌ها و قطارها، می‌توانند بر اساس شرایط آب و هوایی، در دسترس بودن وسیله نقلیه یا در دسترس بودن راننده، به لطف داده‌های حسگر اینترنت اشیا تغییر مسیر دهند. صنایع غذایی و داروسازی اغلب حساسیت بسیاری به دما را دارند می‌توانند از برنامه‌های نظارت بر اینترنت اشیا هنگام افزایش یا کاهش دما به حدی که محصول را تهدید می‌کند، سود ببرند.

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در گروه مهرگان آی تی در ارتباط باشید.

  1. یاسمن محمدی -

    چقدر مقالاتتون آموزنده و جذاب هست
    خسته نباشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا