مانیتور پنل TN چیست؟

پنل TN چیست؟ هنگام جستجوی مانیتورها، کاربر هنگام مراجعه به انواع پانل، ناگزیر با اصطلاحاتی مانند نماتیک پیچ خورده (TN)، تراز عمودی (VA) یا سوئیچینگ داخل صفحه (IPS) روبرو می‌شود. هر سه نوع پانل با قیمت‌های مختلف عرضه می‌شوند و مزایا و معایبی دارند.

مانیتور پنل TN چیست؟ پانل‌های TN مبتنی بر فناوری کریستال مایع هستند. اولین فردی که به ویژگی‌های تولید رنگ کریستال مایع توجه کرد، فردی به نام فردریش رینیتزر بود. در سال 1888 او کشف کرد که انواع خاصی از کلسترول استخراج شده از هویج دارای دو نقطه ذوب هستند. در نقطه ذوب اول، به یک مایع غیر شفاف تبدیل می‌شود. و در نقطه ذوب دوم، شفاف می‌شود. این پدیده اساس چیزی است که در نهایت به LCD تبدیل می‌شود.

مانیتور پنل TN چیست؟

در سال 1911، یک فیزیکدان فرانسوی به نام چارلز ویکتور موگن اولین بار متوجه اثر نماتیک پیچ خورده شد. او دریافت که اگر کریستال‌های مایع را بین دو قطبی کننده تراز قرار دهد، باز هم نوری از آنها عبور می‌کند. او با دانستن اینکه  نور معمولاً از دو قطبی کننده هم تراز عبور نمی‌کند، تصور کرد که بلورها نور را دوباره قطبی می‌کنند.

تنها در سال 1972 بود که اولین دستگاه TN واقعی تولید شد. هنگام کار در سوئیس، دو فیزیکدان به نام‌های مارتین شاد و ولفگانگ هلفریش دریافتند که اعمال ولتاژ به کریستال‌های مایع می‌تواند نور را به دلیل پیچ خوردگی ساختار تغییر مسیر دهد. آنها اولین صفحه LCD چهار رقمی را توسعه دادند.

کشف آن‌ها راه را برای دستگاه‌هایی با صفحه نمایش دیجیتال هموار کرد. و برای استفاده در ساعت و ماشین حساب به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار گرفت. اولین تلویزیون LCD رنگی تنها در سال 1988 عرضه شد. و دارای صفحه نمایش کوچک و دو اینچی بود. از آن زمان ، فناوری TN با سرعت بالایی تکامل یافته است. و اکنون به عنوان پایه‌ای برای بسیاری از صفحه‌های LCD از جمله تلویزیون و مانیتور عمل می‌کند.

مانیتور پنل TN چیست؟

پانل TN چگونه کار می‌کند؟

پانل‌های TN حاوی کریستال‌های مایع هستند. که بین دو فیلتر قطبی قرار گرفته اند. هر فیلتر دارای اندازه یکسان است. اما در زاویه 90 درجه نسبت به یکدیگر جهت گیری کرده. و یکی از آنها عمودی و دیگری افقی قرار گرفته است. در حالت استاندارد، هیچ نوری نمی‌تواند از فیلترها به دلیل جهت آنها عبور کند. هنگامی که ولتاژ به کریستال‌های مایع اعمال می‌شود، مولکول‌های آنها تا 90 درجه می‌چرخند. و اجازه عبور نور از فیلترها را می‌دهند.

این سیستم روی هر پیکسل اعمال می‌شود، به زیرپیکسل‌های قرمز، سبز و آبی تقسیم می‌شود. رنگ هر زیرپیکسل با ولتاژ عبوری تنظیم می‌شود. و هر کدام تا 256 سایه در دسترس دارند. هنگام نمایش گرافیک روی صفحه، هر زیر پیکسل رنگ متفاوتی دارد. و به رنگ کلی پیکسل کمک می‌کند. سپس هر پیکسل رنگ مخصوص به خود را دارد. که با سایر پیکسل‌ها ترکیب شده و تصویر روی صفحه را ایجاد می‌کند.

مانیتور پنل TN چیست؟

مانیتور پنل TN چیست؟ مزایای پنل‌های TN

استفاده از پنل‌های TN برای مانیتورهای بازی مزایای زیادی دارد. یکی از مهمترین دلایلی که آن‌ها را برای بازی ترجیح می‌دهند نرخ تازه سازی بالا و زمان پاسخگویی آن‌ها است. که آن‌ها را برای بازی‌های رقابتی سریع ایده‌آل می‌کند.

یکی دیگر از دلایل محبوبیت پنل‌های TN قیمت آن‌ها است. آن‌ها در مقایسه با سایر انواع پنل ارزان هستند. و آن‌ها را برای مانیتورهای بازی مقرون به صرفه مانند LG Ultragear 24GL600F-B و Asus VP28UQG . ایده‌آل می‌کند.

مانیتور پنل TN چیست؟ معایب پنل‌های TN

با وجود سرعت بالا، پنل‌های TN دارای معایبی هستند. آنها نمی‌توانند با پنل‌های IPS یا VA در مورد صحت رنگ رقابت کنند. بسیاری از پنل‌های TN در مقایسه با سایر انواع مانیتور دارای زاویه دید باریک‌تری هستند.

در حالی که این موارد ویژگی‌های کلی پنل‌های TN هستند،. عملکرد در دنیای واقعی بسته به خود صفحه نمایش متفاوت است. و اغلب بین انواع مختلف صفحه نمایش همپوشانی وجود دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در گروه مهرگان آی تی در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا