علائم خرابی رم

اگر به درستی به گجت ها و سیستم هایی که در کنارتان قرار گرفته نگاه کنید، می فهمید که این تکنولوژی ها زمان بسیار زیادی برای شما کار خواهند کرد. با این حال یک چیز که در مورد دستگاه های الکترونیکی صدق می‌کند این است که شرکت های فناوری و کمپانی های پیشرو در عرصه‌ی تکنولوژی همیشه به دنبال این هستند که مخاطبان خودشان را مجاب به تغییرات کنند؛ تغییراتی که هم پر هزینه و هم غیر ضروری هستند. اما نیاز نیست که هر سال گوشی آیفون خود را ارتقاء دهید و یا با هر پیشرفت توسعه نسل ها در زمینه‌ی گیمینگ برای تعویض لپ تاپ و قطعات سیستم خود هزینه کنید. تعویض رم نیز یکی ازکارهای پرتکرار میان کاربران است که با مشاهده کمترین کندی یا نویز در سیستم، اقدام به انجام آن می‌کنند. اما پیش از هرچیز بیایید بررسی کنیم رم در سیستم چیست و چه کاری انجام می‌دهد.

 رم بخش مهمی از کامپیوتر است که به طور موقت دیتاها را برای دسترسی بهتر و سریع‌تر ذخیره می‌کند. هنگامی که رم شما خراب می‌شود، کامپیوتر شما ممکن است در صورت مشاهده علائم خرابی رم، با مشکلات متعدد دیگری مانند خرابی کلی سیستم، فریز شدن صفحه نمایش، راه‌اندازی مجدد به طور ناگهانی و موارد دیگر مواجه شود. در این مقاله، به بررسی انواع علائم خرابی رم کامپیوتر، علائم سوختن رم کامپیوتر و نحوه تشخیص آن می پردازیم و به شما نکاتی را گوشزد می‌کنیم که از خرابی رم کامپیوتر خود جلوگیری کنید.

چرا خرابی رم سیستم تا این حد مهم است؟

هنگام سرچ در مورد علائم خرابی رم امکان دارد از خود بپرسید که چرا نقص و خرابی رم دستگاه تا این حد مهم است؟ کاربران سال های متمادی را با صفحه نمایش های شکسته و یا کیبوردهای دارای نقض های فراوان کار می‌کنند، ولی متأسفانه رم چیزی است که به این راحتی ها نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد. رم کامپیوتر یکی از اصلی ترین بخش های یک سیستم بوده و بالاترین نرخ خرابی را در بین باقی قطعات به خود اختصاص داده است.

بررسی علائم خرابی رم

در سیستم ها چند مدل حافظه وجود دارد که عمومی ترین آن ها یکی حافظه های کوتاه مدت یا همان رم ها می باشند که به صورت فعال به ذخیره سازی اطلاعات شما در زمان استفاده می پردازند و دیگری حافظه های بلند مدت، مثل هارد دیسک ها و اس اس دی ها هستند که اطلاعات مهمی که بین هر ریبوت به آن ها نیاز پیدا می کنید را ذخیره می‌کنند. ولی با این اوصاف، از کجا باید بفهمید که عمر رم سیستم به پایان خود نزدیک شده؟ علائم خرابی رم کامپیوتر و علائم سوختن رم چیست؟ در ادامه چند نشانه مهم را برایتان شرح می دهیم، پس با مهرگان آی تی همراه باشید.

ضعیف شدن عملکرد و کاهش بازدهی سیستم

یکی از رایج ترین نشانه های نقص در رم سیستم، کاهش عملکرد و بازدهی سیستم است. امکان دارد برای اولین بار سیستم خود را روشن کنید و سیستم‌تان بدون عیب و ایرادی بالا بیاید و ویندوز ران شود، ولی پس از آن بسیار ناگهانی با افت عملکرد سیستم خود مواجه می‌شوید؛ در این شرایط باید بدانید که با مشکل جدی‌ای رو به رو هستید. این مشکل در برنامه های حافظه فشرده مثل فتوشاپ، بازی های ویدیویی سنگین و همچنین مرورگرهای اینترنت برجسته تر است و به طور واضحی می‎‌توانید ایرادات سیستم ناشی از رم را در هنگام اجرا و استفاده از برخی نرم افزار ها مشاهده کنید. یکی از راه های دیگری که می توانیم برای تشخیص خرابی رم و تشخیص سوختن رم به شما پیشنهاد دهیم، ری استارت سیستم تان است. اگر پس از این کار و در شرایطی که نرم افزاری در حال اجرا نیست همچنان مشکل پا برجا بود، پس به احتمال قوی باید به دنبال خرید ماژول رم جدید باشید.

همچنین بخوانید: علائم خرابی رم

نشانه های خرابی رم در سیستم

حتما برایتان پیش آمده است که هنگام کار با سیستم ایراداتی در اجرای نرم افزار ها یا کندی در باز شدن فولدرها مشاهده کرده باشید. در این جور مواقع معمولا برای کاربران سوال پیش می‌آید آیا کامپیوتر بدون رم کار می‌کند؟ جواب این سوال خیر است. گرچه رم ممکن است به صورت مداوم دچار خرابی شود اما ایرادات به شکل های گوناگونی نمایان می‌شوند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد تا بتوانید در صورت مشاهده این علائم خرابی رم از سوختن رم کامپیوتر جلوگیری کنید.

نشانه و علائم خرابی رم

1. صفحه آبی مرگ

علت خرابی رم سیستم می‌تواند دلایل بسیار زیادی باشد، اما در صورت دیدن صفحه آبی مرگ، که یک صفحه خطای جدی در ویندوز است، احتمالا ظرفیت رم شما پر شده است. در برخی موارد نیز صفحه آبی مرگ نشان دهنده مشکل سخت افزاری یا نرم افزاری دیگر است. هنگامی که صفحه آبی مرگ و ارور خطای سیستم را روی آن مشاهده کردید، باید از یک کارشناس در حل مشکل سیستم خود کمک بگیرید تا در صورتی که رم سیستم شما خراب بود، آن را به سرعت تعویض کند تا خرابی رم موجب آسیب به عملکرد دیگر قطعات نشود.

2. کرش کردن کامپیوتر

 اگر کامپیوتر شما به طور مکرر هنگ کرده و از کار می افتد، ممکن است رم شما خراب شده باشد. کرش کردن در علم رایانه به معنی از کار افتادن، دچار ختلال شدن و نقص و عیب های سخت افزاری سیستم است. هنگامی که این اتفاق برای سیستم می‌افتد، خرابی رم کامپیوتر شما تا درصد بالایی اتفاق افتاده است. خرابی رم در اولین مرحله خود را با کرش کردن سیستم نشان می‌دهد.

3. راه اندازی و رفرش ناگهانی

رفرش و راه اندازی مجدد ناگهانی کامپیوتر بدون هیچ دلیل مشخصی، می تواند نشانه ای از خرابی رم باشد. در زمان مشاهده این علائم کارشناسان احتمال سوختن رم کامپیوتر وجود دارد. علائم خرابی رم کامپیوتر در هنگام رفرشش و روشن کردن سیستم بیشتر خود را نشان می‌دهند.

4. خرابی فایل ها

 خرابی رم می تواند منجر به خراب شدن فایل ها و دیتاهای سیستم شما شود. اگر متوجه شدید که فایل های مهم شما خراب شده اند، ممکن است رم شما مشکل داشته باشد. امکان دارد به صورت ناگهانی متوجه شوید که فایل هایی که به راحتی از آن ها استفاده می کردید، خراب شده اند و امکان باز کردن آنها را ندارید. گذشته از این که این مورد درس خوبی می شود تا زین پس از فایل های خود نسخه ی پشتیبان تهیه کنید. اگر در این مدت فایل های بیشتری خراب شدند، بدانید که این ایراد به مرور در حال بدتر شدن است و تمامی مشکلات از رم سیستم شما نشأت می گیرد. این موضوع به این علت است که رم موجب به انحطاط رفتن ساختار هارد درایو شما شده و حتی در بلند مدت می تواند جلوگیری از بوت شدن ویندوز شما شود.

5. عملکرد کند سیستم

 اگر کامپیوتر شما به طور ناگهانی کند شده است، ممکن است دلیل آن خرابی رم کامپیوترتان باشد. رم نقش مهمی در سرعت کلی سیستم دارد.

6. بیپ های هشدار دهنده

 در برخی موارد، مادربرد کامپیوتر شما ممکن است در صورت خرابی رم، صداهای بیپ خاصی را از خود ساطع کند. به دفترچه راهنمای مادربرد خود مراجعه کنید تا ببینید کدهای بیپ به چه معنا هستند. چندین روش برای تشخیص خرابی رم و یا سوختن رم وجود دارد. یکی از راه های رایج استفاده از نرم افزارهای تست رم است. این نرم افزارها حافظه رم را اسکن می کنند تا هر گونه خطایی را شناسایی کنند. برخی از نرم افزارهای تست رم محبوب عبارتند از Memtest86+ و Windows Memory Diagnostic

کرش های تصادفی و گاه و بی گاه سیستم تان الزاماً به معنی وجود عیب و ایراد در رم سیستم نیست. با این حال می تواند یکی از دلایل این موضوع به حساب بیاید. اگر کرش کردن سیستم تان به امری تصادفی تبدیل شده و بی ثباتی خاصی را دنبال می کند پس می توان گفت که نظرمان در رابطه با مطلب بالا درست می باشد. برای مثال اگر در ویندوز با باز کردن یک نرم افزار مشخص در هر زمان با صفحه آبی مرگ مواجه می شوید، این به این معناست که به جای سخت افزار سیستم، اپلیکیشن مورد نظر مقصر اصلی می باشد. اگر این کرش ها به صورت تصادفی، در تایم های مختلف و بدون هشدار خاصی اتفاق می افتد، باید اعلام کنیم که به احتمال خیلی زیاد رم شما مقصر آن است. همچنین امکان دارد با مشکلاتی مثل ریبوت شدن دستگاه در زمان نمایش دسکتاپ و یا کرش های متعدد در زمان های مختلف به هنگام نصب چیزهای جدید مواجه شوید.

 شناخته نشدن کارت گرافیک توسط سیستم

اصولاً زمانی که سیستم خود را روشن می کنید، یک صدای بوق بلند می شنوید. این عمل نشان می دهد که کارت گرافیک و قطعات وابسته به درستی شناخته شده و بوت شده اند. اگر صدای بوق به گوش تان نخورد، بدانید که این قطعات به درستی جای گذاری نشده اند. وجود نقص در رم می تواند یکی از دلایل اصلی این اتفاق باشد. حتی در برخی موارد، علائم سوختن رم در هنگام روشن کردن سیستم مشخص می‌شود. علاوه بر این پیغامی مبنی بر مبادرت سیستم عامل برای بوت شدن روی صفحه نمایش برایتان به نمایش در می‌آید. با این حال این موضوع هم نمی تواند گواه صد در صدی بر مشکل رم سیستم باشد. گاهی اوقات ممکن است مشکلات به وجود آمده پیش از هر چیزی به کارت گرافیک باز گردد.

مواردی در هنگام خرابی رم باید بررسی شوند

  • اطمینان حاصل کنید که رم شما به درستی نصب شده باشد.
  • از گرم شدن بیش از حد کامپیوتر خود جلوگیری کنید و از فن پردازنده استفاده کنید.
  • کامپیوتر خود را به طور منظم خاموش و روشن کنید و از انجام این کار به طور مکرر و پشت سر هم خود داری کنید.

دلیل سوختن رم

  • گرمای بیش از حد سیستم

گرمای زیاد یکی از شایع‌ترین علل خرابی رم و علت اصلی سوختن رم کامپیوتر است. اگر سیستم خنک‌کننده به درستی کار نکند، یا اگر رم در معرض دمای بالا قرار گیرد، می‌تواند بسوزد. سوختن رم سیستم هزینه های زیادی را به شما تحمیل می‌کند.

  • اورکلاک کردن رم

اورکلاک کردن رم به معنای افزایش سرعت آن فراتر از حد مشخصات کارخانه است. این کار می‌تواند فشار زیادی به رم وارد کند و باعث سوختن آن شود. سوختن رم در این مورد باعث می‌شود از گارانتی آن نیز نتوانید استفاده کنید چون به طور خود خواسته باعث خرابی رم سیستم خود شده اید.

  • آسیب فیزیکی رم

هر گونه آسیب فیزیکی به رم، مانند ضربه زدن به رم یا خم شدن رم هنگام اسمبل، می‌تواند باعث خرابی آن شود. مشکلات پاور، نوسانات برق یا استفاده از منبع تغذیه نامناسب می‌تواند به رم آسیب برساند و آن را بسوزاند.

  • عدم تطابق رم با مادربرد

استفاده از رم نامناسب با مادربرد یا سایر اجزای سیستم می‌تواند باعث مشکلات و در نهایت سوختن رم شود. توجه داشته باشید در هنگام خرید قطعاتی مانند رم یا اس اس دی که اتصال آن ها به مادربرد ویژگی های خاصی دارد، حتما مشخصات فنی کالا را بررسی کنید. به خصوص که رم ها تک کاناله یا دوکاناله هستند و باید تفاوت این دو را به خوبی تشخیص داد. درباره شناخت رم های تک یا دو کاناله مطالعه مقاله رم تک کاناله و دو کاناله چه تفاوتی دارد؟ در همین سایت را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

  • خرابی اسلات رم مادربرد

در صورتی که اسلات رم مادربرد خراب باشد، نصب رم در این اسلات موجب خرابی رم و سوختن رم سیستم در مدت زمان کمی خواهد شد. علائم خرابی رم که بالاتر به آن اشاره شد در چنین مواردی بسیار واضح نمایان می‌شوند.

رم سوخته را چگونه درست کنیم؟

رم سوخته به هیچ وجه قابل تعمیر نخواهد بود. در صورتی که هرکدام از قطعات شما سوخت، چه رم و چه هر قطعه دیگراستفاده مجدد از آن کار اشتباهی خواهد بود و منجر به خرابی قطعات سخت افزاری دیگر خواهد شد. خرابی رم اگر در حدی بود که قابل تعمیر باشد، می‌توانید به کارشناسان تعمیرات کامپیوتر نشان دهید تا مثلا در صورت خرابی رم کورسیر، آن را بریتان تعمیر کنند و اگر نه با یک رم دیگر از این برند تعویض کنند. اما در صورت سوختن رم کامپیوتر باید حتما آن را تعویض کنید.

علائم خرابی رم کامپیوتر

نتیجه گیری

خرابی رم می تواند باعث ایجاد مشکلات جدی برای کامپیوتر شما و در موارد جدی تر منجر به خرابی قطعات سخت افزاری دیگر شود. اگر هر یک از علت خرابی رم کامپیوتر ذکر شده در بالا را تجربه کرده‌اید، ممکن است رم شما خراب باشد و نیاز است سیستم خود را نزد یک متخصص برده تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل شود. مهم است که رم خود را در اسرع وقت تعویض کنید تا از آسیب بیشتر به کامپیوتر خود جلوگیری کنید و در نظر داشته باشید در صورت خراب بودن رم نیاز است سالم بودن قطعات دیگر را هم بررسی کنید چرا که ممکن است عملکرد نامناسب قطعه‌ای دیگر منجر به فرسودگی و خرابی رم شده باشد و یا بالعکس. در نهایت اگر پس از تست های انجام شده دریافتید که رم سیستمتان دچار مشکل شده است چاره ای جز تعویض آن ندارید. خوشبختانه ماژول های رم هم نسبت به قطعات دیگر قیمت مناسب تری دارند. آیا این مقاله کمکی در تشخیص مشکل تان کرد؟ تا به حال با مشکلاتی شبیه به این دست به گریبان شده اید؟ چه روش هایی را برای تشخیص مشکلات رم پیشنهاد می دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا