SSD M.2 چیست؟ و چه کاربری دارد؟

SSD M.2 چیست؟ و چه کاربری دارد؟

 

SSD M.2 چیست؟ هارد M.2 SSD یک نوع هارد SSD است که سرعت بسیار بیشتری از هاردهای معمولی SSD دارد و همچنین قیمت آنها گرانتر است.  لپ تاپ های جدید از M.2 SSD استفاده می کنند زیرا فضای کمتری نسبت به SSD های 2.5 اینچی می گیرد. حجم فضای ذخیره سازی هارد M.2 می تواند تا 2 ترابایت نیز افزایش داشته باشد.

برای استفاده از هارد M.2 در سیستم خود نیاز به این است که مادربرد شما از شکاف M.2 پشتیبانی کند. برخی از مادربردها نیز دارای دو و یا چند شیار M.2 هستند که به شما امکان Raid کردن با استفاده از هارد SSD می دهد.

SSD M.2 چیست؟ فرم فاکتور M.2 در سال 2013 و دو سال پس از mSATA وارد بازار شد. کارایی درایوهای M.2 SSD  و mSATA SSD بسیار بالاست و اصولا برای دستگاه‌های کوچک مانند تبلت و لپ تاپ طراحی شده‌اند. اما از آنجایی که سرعت و کارایی بالایی دارند در سرورها نیز استفاده می‌شوند. تفاوت اصلی این دو در اندازه و کانکتور است.

حافظه M.2 SSD در مدل های 2230 ، 2242 ، 2260 ، 2280 و 22110 تولید شده است. که m.2 2280 ، رایج ترین مدل در این محصول است. برای خرید حافظه SSD M.2 2280 ، باید به نوع کلید آن دقت داشته باشیم. نوع کلید حافظه آن، به شکافی که بر روی رابط اتصال قرار گرفته است مرتبط است.

SSD M.2 چیست؟

تفاوت میان SSD و M.2 SSD

همانطور که اشاره شد، تفاوت اصلی این دو در اندازه و کانکتور است. اما این دو، تفاوت های دیگری نیز بایکدیگر دارند:

  • SSD فقط از رابط SATA استفاده می‌کند اما درایوهای2 SSD یا از SATA یا PCIe پشتیبانی می‌کند.
  • همچنین2 از SATAe نیز که سرعت بالاتری دارد پشتیبانی می‌کند. درایو M.2 مبتنی بر SATAe، به هاست می‌گوید که از PCIe یا از SATA استفاده کند. البته محصولات زیادی نیستند که SATAe را پشتیبانی می‌کنند. رابط SATA در هاردهای SSD انترنال موجود است و رابط SATAe در هاردهای SSD اکسترنال.
  • فرم فاکتور2 در ابعاد مختلفی هستند. در حالی که mSATA SSD ها تنها در دو اندازه ارائه شده‌اند و Half-size mSATA SSD هم موجود است.
  • پهنای باند SATA SSD و mSATA SSD برابر با 6Gbps است اما2 SSD می‌توانند به عددی بیشتر از این برسد.
  • حافظهPCIe Based M.2 SSD  می‌تواند تا 4 تا PCIe Lane و به ازای هر Lane، 1Gbps  را پشتیبانی کند

SSD M.2 چیست؟

تفاوت میان M.2 و NVMe

NVMe مخفف non-volatile memory express (رابط کنترل‌کننده‌ی میزبان حافظه غیرفرار) یک اینترفیس ارتباطی برای حافظه‌های SSD است که توسط یک کنسرسیوم متشکل از شرکت‌های همچون اینتل، سامسونگ، سن‌دیسک، دل و سیگیت توسعه داده شده است. استفاده از پروتکل NVMe باعث بهبود سرعت I/O‌های خواندن و نوشتن می‌شود؛ همچنین در این حافظه‌ها زمان تأخیر به‌شدت کاهش پیدا می‌کند. NVMe اینطور عمل می‌کند که کامپیوتر میزبان یک ردیف فرمان I/O را می‌نویسد و کنترلر NVMe با برداشتن ردیف‌های I/O آن‌ها را اجرا کرده و فرامین انجام شده را بار دیگر به میزبان ارسال می‌کند.
NVMe  از 64 هزار فرمان در یک ردیف پیام و 65535 ردیف I/O پشتیبانی می‌کند. برای مقایسه می‌توان به این نکته اشاره کرد که دستگاه مبتنی بر SAS به حالت عادی حداکثر 256 فرمان و یک حافظه SATA نیز حداکثر 32 فرمان را در یک ردیف پشتیبانی می‌کند.

SSD M.2 چیست؟

كاركرد و کاربرى M.2 SSD

بازار به استفاده از M.2 SSD ها نسبت به mSATA SSD ها تمایل بیشتری پیدا کرده. M.2 در دستگاه‌های کلاینتی و سیستم‌های اینترپرایزی استفاده می‌شوند.

دستگاه کلاینت، در دنیای شبکه و علوم رایانه به کامپیوتر یا کاربری گفته می‌شود که یک درخواست دارد. این درخواست توسط سرور پردازش می‌شود و به خاطر همین کلاینت و سرور کنار هم معنی پیدا می‌کنند.

SSD M.2 چیست؟

SSD M.2 چیست؟ كاركرد و کاربرى M.2 SSD

بازار به استفاده از M.2 SSD ها نسبت به mSATA SSD ها تمایل بیشتری پیدا کرده. M.2 در دستگاه‌های کلاینتی و سیستم‌های اینترپرایزی استفاده می‌شوند.

دستگاه کلاینت، در دنیای شبکه و علوم رایانه به کامپیوتر یا کاربری گفته می‌شود که یک درخواست دارد. این درخواست توسط سرور پردازش می‌شود و به خاطر همین کلاینت و سرور کنار هم معنی پیدا می‌کنند.

 

سیستم اینترپرایز به نرم افزارهایی گفته میشود که ویژگی خاصی داشته و برای کارهای خاصی طراحی شده باشند. مانند نرم افزارهای تامین امنیت، محدودیت ارتباطی و سیستم های امنیتی بانک ها.

SSD M.2 چیست؟

همانطور که دیدیم، درایوهای حافظه NVMe نسبت به دیگر SSD های موجود در بازار، از سرعت خواندن و نوشتن بالاتری برخوردار هستند و همین عامل سبب می شود که انتخاب آن ها هوشمندانه تر به نظر برسد.

امروزه ما می بینیم که شرکت های ارائه دهنده خدمات هاستینگ و میزبانی وب، از حافظه های M.2 و NVMe برای سرورهای خود استفاده می کنند. این حافظه ها به سبب سرعت بالایی که در انتقال اطلاعات دارند، موجب افزایش بازدهی سرویس هایی می شوند که در این سرورها در حال اجرا شدن هستند.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در گروه مهرگان آی تی در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا