آموزش نصب ویندوز 10 روی سیستم
چگونه ویندوز 10 را روی سیستم خود نصب کنیم؟
شرکت مایکروسافت از گذشته در بین اکثر کاربران با سیستمعامل فوقالعاده ویندوز شناخته میشود و در طول فعالیت چند ساله خود تا به حال انواع سیستمعاملها را ارائه کرده. اما سوال بسیاری از کاربران این است که سیستم عامل چیست؟ به طور خلاصه سیستم عامل لایهای نرمافزاری است که روی سختافزار قرار میگیرد و بستر را برای استفادهی کاربر از سیستم و برنامههای آن فراهم میکند.
- چگونه ویندوز 10 را روی سیستم خود نصب کنیم؟
- معرفی ویندوز 10
- راهنمای نصب ویندوز 10 به صورت مرحله به مرحله
- نصب ویندوز 10 روی چه سیستمی امکان پذیر است؟
- چگونه ویندوز 10 را روی سیستم خود نصب کنیم؟
- دانلود ویندوز 10
- آموزش نصب ویندوز 10 / بخش دوم
- تغییر اولویت بوت در BIOS
- آموزش کار با ویندوز 10
- ویژگی Snap در ویندوز 10
- ویژگی دسکتاپ مجازی در ویندوز 10
- دسکتاپ مجازی در ویندوز 10
- نوار وظیفه در ویندوز 10
- نصب ویندوز 10 روی سیستم قدیمی امکان پذیر است؟
- جمعبندی
ویندوز 10 در حال حاضر رایج ترین و پر استفاده ترین سیستم عامل است که بر روی اکثر سیستم ها قابل نصب است و اگر قصد دارید ویندوز خود را عوض کنید، بدون باگ ترین ویندوز، یعنی ویندوز 10 را به شما معرفی میکنیم. نصب ویندوز 10 کار دشواری نخواهد بود، چرا که آموزش نصب ویندوز 10 را به صورت آنلاین میتوانید در بسیاری از سایت ها مشاهده کنید و یا مقالاتی مانند همین را به وفور پیدا کنید که در نصب ویندوز 10 راهنماییتان کنند. اگر قصد دارید با آموزش نصب ویندوز 10 ، مرحله به مرحله نصب ویندوز خود را انجام دهید، در این مقاله قصد داریم نحوه نصب ویندوز 10 را به طور کامل و قدم به قدم آموزش دهیم، پس با ما همراه باشید.
معرفی ویندوز 10
ویندوز محبوبترین سیستم عامل دسکتاپ دنیا حساب میشود که طبق آمار تا ژوئن 2022 میلادی حدود 3/76 درصد سیستمهای فعال را راهاندازی میکند و در جایگاه دوم این آمار مک او اس با 6/14 درصد قرار دارد. رتبه بعدی متعلق به لینوکس است که 4/2 درصد از کاربران این سیستم عامل را انتخاب کردهاند. کاربران کروم او اس نیز به 7/1 درصد هستند و حدوداً 5 درصد باقیمانده متعلق به سیستم عامل های دیگر است.
ویندوز 10 یکی از بهترین سیستمعاملهای مایکروسافت است که پساز ویندوز 8 در ماه جولای 2015 میلادی یا همان تیرماه 1394 منتشر شد و برای دانلود در دسترس کاربران قرار گرفت. کاربران ویندوزهای 8 و 1/8 میتوانستند از طریق Windows Store سیستم خود را به آن ارتقا دهند و کاربران ویندوز 7 نیز با دریافت بهروزرسانی آن را نصب کنند. فراموش نکنید که این دسته از سیستمعاملها با انواع نسخههای ویندوز سرور در نوع کاربری تفاوت دارند. به طور کلی ویندوز 10 با اقبال خوبی در بین کاربران مواجه شد، به ویژه پس از مشکلاتی که استفاده از ویندوز 8 و 1/8 که نسبتبه رقیب خودی و بسیار سرسخت، ویندوز 7 ، نتوانستند رضایت کاربران را جلب کنند.
درواقع، مایکروسافت با عرضهی ویندوز 10 تلاش کرد دوباره تجربه کاربری جذاب ویندوز 7 را در بستر ویندوز 8 فراهم کند؛ علاوهبراین، ویندوز 10 قرار بود آخرین نسخهی ویندوز باشد، پس طبیعی بود که مایکروسافت تمام توان و قدرت خود را در این سیستمعامل بهرخ بکشد. البته ویندوز 11 بهطور رسمی در سال 2021 معرفی شد و حالا خبرهایی از ویندوز 12 نیز به گوش میرسد بااینهمه، رتبهبندی تمامی نسخههای ویندوز براساس میزان کاربران نشان میدهد که ویندوز 10 بیشتر از 68 درصد کاربران را در بین تمام نسخههای سیستمعامل ویندوز بهخود اختصاص میدهد.
طبق این آمار شاید بتوان گفت تقریباً هرکسی که با کامپیوتر سروکار دارد، سیستمعامل ویندوز را میشناسد و با آن کار کرده است و با توجه به اینکه درحال حاضر ویندوز 10 بیشترین تعداد کاربران را بهخود اختصاص میدهد، آموزش ویندوز 10 از نصب گرفته تا کار کردن با آن اهمیت بالایی پیدا کرده است. چرا که حتی اگر کامپیوتر خانگی شما سیستمعامل دیگری داشته باشد، بازهم احتمال اینکه در محیط کاری یا تحصیلی با ویندوز 10 روبهرو شوید بسیار زیاد است. پس با مهرگان آی تی همراه باشید تا به شما آموزش دهیم چطور در محیط کاربری ویندوز 10 کار کنید.
راهنمای نصب ویندوز 10 به صورت مرحله به مرحله
مرحله | توضیحات |
1. دانلود فایل نصب | فایل ISO ویندوز 10 را از سایت مایکروسافت دانلود کنید. |
2. ساخت فلش بوت | با استفاده از نرمافزارهایی مانند Rufus یا Media Creation Tool، فایل ISO را روی یک فلش مموری قابل بوت بنویسید. |
3. تنظیم BIOS | سیستم خود را ریستارت کرده و وارد تنظیمات BIOS شوید. اولویت بوت را روی فلش مموری قرار دهید. |
4. شروع نصب | سیستم را ریستارت کنید تا از روی فلش بوت شود. زبان، زمان و نوع صفحه کلید را انتخاب کنید. |
5. نصب اکنون | روی دکمه “Install now” کلیک کنید. |
6. کلید محصول | اگر نسخه ویندوز شما نیاز به کلید محصول دارد، آن را وارد کنید. در غیر این صورت میتوانید بعداً فعالسازی را انجام دهید. |
7. نوع نصب | نوع نصب را انتخاب کنید. برای نصب جدید، “Custom: Install Windows only (advanced)” را انتخاب کنید. |
8. پارتیشنبندی | هارد دیسک را پارتیشنبندی کنید. برای نصب روی کل هارد، پارتیشن موجود را حذف کرده و یک پارتیشن جدید ایجاد کنید. |
9. نصب ویندوز | روی پارتیشن انتخاب شده کلیک کرده و روی “Next” کلیک کنید. ویندوز شروع به نصب خواهد کرد. |
10. تنظیمات اولیه | پس از اتمام نصب، تنظیمات اولیه مانند نام کاربری، رمز عبور و تنظیمات ساعت را انجام دهید. |
11. نصب درایورها | پس از نصب ویندوز، درایورهای دستگاههای سختافزاری خود را نصب کنید. این درایورها معمولاً روی دیسک نصب مادربرد یا قابل دانلود از وب سایت سازنده هستند. |
12. نصب نرمافزارها | نرمافزارهای مورد نیاز خود مانند مرورگر، آنتیویروس و نرمافزارهای کاربردی دیگر را نصب کنید. |
نصب ویندوز 10 روی چه سیستمی امکان پذیر است؟
سیستمی که قصد دارید ویندوز 10 را روی آن نصب کنید، باید حداقل های سخت افزاری را داشته باشد تا بتواند نرم افزار های ویندوز 10 را به راحتی اجرا کند به این منظور نیاز است از حداقل های سخت افزاری سیستم خود پیش از شروع مراحل نصب ویندوز 10 اطلاع داشته باشید. قبل از اینکه نحوه نصب ویندوز 10 را آموزش ببینید، بهتر است قطعات سیستم خود را بررسی نموده تا مطمئن شوید سیستم شما با ویندوز 10 سازگار خواهد بود. در ادامه به عنوان نمونه سیستمی را بررسی میکنیم که حداقل های سخت افزاری لازم را برای نصب ویندوز ویندوز 10 دارد.
- پردازنده سیستم: پردازنده یک گیگاهرتزی یا بالاتر
- حافظه رم کامپیوتر: یک گیگابایت برای نسخه 32 بیتی یا 2 گیگابایت برای نسخه 64 بیتی سیستمعامل
- حافظه ذخیرهسازی: 16 گیگابایت برای سیستمعامل 32 بیتی یا 20 گیگ برای سیستمعامل 64 بیتی
- کارت گرافیک: کارت گرافیک با پشتیبانی از DirectX 9 یا بالاتر با درایور WDDM 10
- نمایشگر: رزولوشن 800 × 600
چگونه ویندوز 10 را روی سیستم خود نصب کنیم؟
در ادامه به آموزش نصب ویندوز 10 میپردازیم و مراحل نصب ویندوز 10 را به ترتیب بررسی خواهیم کرد. دقت داشته باشید در هنگام خواندن راهنمای نصب ویندوز، حتما به تصاویر توجه کرده و مرحله به مرحله پیش بروید تا ویندوز شما بدون مشکل نصب شود. نکته بعدی که باید به آن توجه باشید داشته باشید این است که اگر ویندوز را از قبل دانلود کردهاید یا روی فلشتان بوت شده است، از بخش دوم یعنی آموزش نصب، مطالعه مقاله را آغاز کنید.
همچنین اگر میخواهید ویندوز خود را ارتقا دهید و از ویندوز 11 استفاده کنید، مطالعه مقاله راهنمای نصب ویندوز 11 به شما کمک خواهد کرد.
1. مرحله اول نصب ویندوز
از طریق لینک وارد صفحه دانلود ویندوز 10 شوید و برنامه Media Creation Tool را دریافت کنید.
2. مرحله دوم نصب ویندوز
در مرحله دوم، پساز دانلود، برنامه Media Creation Tool را اجرا کنید و صبر کنید تا اجرا شود. اندکی بعد موافقتنامه استفاده از برنامه مایکروسافت نمایش داده خواهد شد که میتوانید آن را مطالعه کنید و سپس روی دکمه Accept بزنید تا به مرحله بعد هدایت شوید. توجه داشته باشید درصورت عدم موافقت شما امکان نصب برنامه وجود ندارد.
3. مرحله سوم نصب ویندوز 10
در مرحله سوم دو گزینه نمایش داده میشود که گزینهی اول برای ارتقاء ویندوز با حفظ تنظیمات و فایلهای کاربر، دردسترس است و گزینه دوم ایجاد فایل نصب فلش بوتیبل یا فایل ISO برای نصب در کامپیوتری دیگر را فراهم میکند. برای نصب ویندوز 10 روی کامپیوتر دیگر، گزینه Create Installation Media (USB flash drive, or ISO file) for another PC را انتخاب کنید و روی دکمه Next بزنید.
4. مرحله چهارم نحوه نصب ویندوز 10
در مرحله چهارم سه گزینه ارائه شده است که در مقابل هریک از آنها منوی کشویی قرار دارد. در ردیف اول باید زبان را انتخاب کنید و با توجه به اینکه زبان فارسی ارائه نمیشود با همان زبان انگلیسی ادامه دهید، در ردیف دوم نیز فقط ویندوز 10 را میتوان انتخاب کرد و در ردیف آخر معماری ۳۲ یا ۶۴ بیتی یا هردو را میتوان انتخاب کرد تا فایل نصب ویندوز 10 براساس معماری موردنیاز ساخته شود.
نصب سیستمعامل با توجه به سازگاری سختافزار در دو نسخهی 32 و 64 بیتی در دسترس قرار دارد اگر نمیدانید که دستگاه شما با کدام نسخه سازگار است این ردیف را روی گزینه Both قرار دهید تا فلش بوتیبل ویندوز یا فایل ISO هر دو معماری را شامل شود و در صورتی که معماری 32 بیتی را روی سیستم نصب کردید؛ اما بعد از اتمام نصب در مشخصات System متوجه شدید معماری سیستم ۶۴ بیتی است، مجدداً فرایند نصب را طی کنید تا از بروز ارورهای احتمالی جلوگیری شود درنهایت روی دکمه Next بزنید تا به مرحلهی بعدی بروید.
5. مرحله پنجم نصب ویندوز 10
در این مرحله میتوانید یک حافظه فلش درایو با حجم حداقل 8 گیگابایت به سیستم متصل کنید و فایل نصب ویندوز 10 را روی آن بهصورت بوتیبل ذخیره کنید. علاوهبراین، میتوانید فایل ISO ایجاد کنید که در آینده روی دیویدی یا حتی با کمک برنامه Rufus آن را در فشل درایو تبدیل به فایل بوتیبل کرد برای آموزش نصب ویندوز 10 ما گزینهی اول را انتخاب میکنیم و سپس روی دکمه Next میزنیم.
6. مرحله ششم نصب ویندوز 10
اگر درایو فلش بهدرستی وارد درگاه شده باشد و توسط سیستم شناسایی شود، در این صفحه باید در سمت چپ نام آن را مشاهده کنید اگر فلش شناسایی نشد آن را جدا کرده و بار دیگر آن را متصل کنید و روی گزینهی مقابل فلش سبز بزنید تا فهرست تازهسازی شود و پس از شناسایی درایو روی دکمه Next در پایین سمت راست صفحه بزنید.
7. مرحله هفتم نحوه نصب ویندوز 10
در مرحله هفتم بلافاصله فرایند دانلود و بوتیبل کردن فلش آغاز میشود که با توجه به سرعت اینترنت میتواند چند دقیقه یا چند ساعت طول بکشد. بعد از تکمیل فرایند در پایین صفحه دکمه Finish نمایش داده خواهد شد، روی آن بزنید تا از برنامه خارج شوید. راه دیگری نیز برای بوتیبل کردن فلش وجود دارد که از طریق دستورهای کاربردی CMD میتوان آن را انجام داد؛ البته این روش پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
بعد از نصب ویندوز قطعا داشتن یک ست موس و کیبورد خوب به راحتی کار شما کمک می کند. به همین دلیل پیشنهاد می کنم مقاله بهترین ست موس و کیبورد بی سیم را مطالعه کنید.
دانلود ویندوز 10
اکنون در همین حالت که فلش به سیستم متصل است میتوانید سیستم خود را ریاستارت (Restart) کنید تا مراحل نصب ویندوز 10 آغاز شود. حالا سیستم شما آماده است تا نصب ویندوز 10 روی آن انجام شود.
آموزش نصب ویندوز 10 / بخش دوم
در این بخش فرایند نصب ویندوز از بعد ریاستارت و راهاندازی مجدد را دنبال میکنیم. پیش از آنکه سراغ مراحل نصب برویم، مطمئن شوید که در صورت استفاده از فلش بوتیبل برای نصب ویندوز 10، حتما تنظیمات و اولویتهای Boot را در بایوس تغییر دادهاید و بوت از روی فلش در اولویت قرار دارد.
تغییر اولویت بوت در BIOS
اگر نصب فایل را از طریق فایل ISO و DVD انجام میدهید، احتمالاً نیازی به تغییر تنظیمات بوت نخواهید داشت و فقط کافی است که دیویدی را در سیستم قرار دهید و کامپیوتر خود را ریاستارت کنید. به منظور نصب ویندوز 10 از این طریق مراحل زیر را دنبال کنید.
1. شروع فرآیند بوت
با راهاندازی مجدد سیستم و برای مدت چند ثانیه قبل از بوت ویندوزی که روی کامپیوتر نصب دارید، صفحهای مانند تصویر بهنمایش در میآید که باید بلافاصله در زمان مشاهده آن کلیدی را از روی کیبورد فشار دهید متن پیام این است: «Press any key to boot from CD or DVD…» به این معنی که یک کلید را فشار دهید تا فرایند بوت از دی وی دی، سی دی یا فلش شما انجام شود.
2. بوت از CD/DVD یا فلش
در این مرحله مهم نیست چه کلیدی را میزنید؛ اما بهتر است برای خود یک کلید را مشخص کنید تا گیجکننده نباشد و هربار برای نصب ویندوز آن را فشار دهید برای مثال، کلید Enter انتخاب خوبی خواهد بود. در بین سایر کلیدها از مقاومت بیشتری برخوردار است و به خصوص در هنگام رفع ارور و مراحل طاقتفرسای نصب میتواند بهتر و سریع تر عمل کند. البته به متن دستور توجه کنید در برخی موارد ممکن است از شما درخواست کند کلید خاصی ازجمله F9،F11 یا شاید Esc را فشار دهید. در نهایت دقت داشته باشید که اگر ویندوز قبلی همچنان بوت میشود و به صفحه نصب ویندوز 10 جدید هدایت نمیشوید، قطعاً باید تنظیمات بوت در بایوس را مجدداً بررسی کنید.
3. نصب ویندوز
کمی صبر کنید تا فرایند نصب ویندوز 10 آغاز شده و به صفحهای مانند تصویر زیر هدایت شوید که عنوان آن نصب ویندوز یا همان Windows Setup است بهطور کلی مدت زمان آمادهسازی و نصب ویندوز ارتباط مستقیمی با سختافزار شما دارد. در ردیف اول باید زبان محیط نصب را انتخاب کنید که طبق بررسی ما امکان نصب فارسی وجود نداشت، شاید نسخههایی را بتوان پیدا کرد که منوی فارسی دارند؛ اما نمونه رسمی نیست و غالباً نصب آنها توصیه نمیشود.
4. انتخاب زبان نصب ویندوز 10
ردیف دوم مشخصکردن فرمت نمایش ساعت و تاریخ است که آن را نیز در همین حالت پیشفرض حفظ میکنیم و در ردیف آخر یا همان ردیف 3 کیبورد و ورودیها را مشخص میکنیم که در این بند نیز نیاز به تغییر پیشفرض نیست و در همان حالت US (ایالات متحده) رهایش میکنیم و در نهایت روی دکمه Next پایین صفحه میزنیم. البته در ردیف 2 و 3 امکان انتخاب Persian (Iran) و کیبورد Persian وجود دارد که در صورت تمایل میتوانید تنظیمات را روی آن قرار دهید، درهر صورت بعد از نصب ویندوز نیز میتوان این موارد را تغییر داد یا اضافه کرد.
در صفحه بعد روی دکمه Install now بزنید تا وارد مرحله بعد شوید در پایین صفحه سمت چپ نیز گزینهای برای تعمیر ویندوز (Repair your computer) ارائه شده است که مورد بحث این مقاله نیست و کارایی آن از نامش مشخص است.
5. دکمه Install Now نصب ویندوز 10
کمی صبر کنید تا برخی آمادهسازیها انجام شود و به صفحه بعد هدایت شوید. در این قسمت باید نسخهی مدنظر خود از ویندوز را با توجه به نیازتان و درنظر گرفتن معماری سیستم انتخاب کنید بنابراین، بعد از مقایسه نسخههای ویندوز 10 و انتخاب آن به ستون مقابل دقت کنید که روبهروی هرکدام از ویرایشها عبارتهایی متشکل از چند حرف انگلیسی بهصورت مخفف نوشته شده است.
6. منوی انتخاب نوع ویندوز 10
این حروف برای انتخاب نوع فعالسازی سیستمعامل کاربرد دارند برای مثال، نصب ویندوز 10 نسخه STD به این معنا خواهد بود که بعداً با سریال آن را فعال میکنید و نسخه DLA ویندوز با قابلیت Digital License Activation بهصورت خودکار فعال خواهد شد و نسخه KMS نیز فعالسازی خودکار با KMS را بههمراه دارد و نسخه OEM برای دستگاههایی مناسب است که از ابتدا با نسخه ویندوز اصلی بهصورت ازپیش نصبشده خریداری میشوند. درهر صورت، بهخاطر بسپارید که در طول تمام مراحل نصب ویندوز 10 اگر درخواست سریال از شما شد، بهدنبال دکمه Not Now یا Skip باشید تا بعد از نصب به کار آن برسید.
7. متن موافقتنامه نصب ویندوز 10
در این صفحه به شما یادآوری میشود که با توجه به استفاده از سریال تکی یا گروهی برای نصب، موافقتنامه و شرایط مجوز متفاوت خواهد بود و اگر بهصورت قانونی و رسمی از مایکروسافت یا نمایندگان معتبر سریال تهیه نکردهاید، از این برنامه استفاده نکنید.
برای ادامه کار در مربع خالی کنار I accept the license terms کلیک کنید تا تیک آن فعال شود و سپس روی دکمه Next بزنید.
در این صفحه دو گزینه برای نصب وجود دارد که درباره جفت آنها توضیحاتی ارائه شده است گزینه اول Upgrade، امکان نصب ویندوز را طوری محیا میکند که فایلها، تنظیمات و برنامهها به ویندوز جدید منتقل شوند و در گزینه Custom فایلها، تنظیمات و برنامهها منتقل نمیشوند و امکان تغییر پارتیشنبندی نیز وجود دارد؛ بنابراین، توصیه میکند اگر این گزینه مدنظر شما است، حتماً پیشاز نصب ویندوز از اطلاعات مهم خود بکاپ یا همان نسخه پشتیبان تهیه کنید.
8. محل نصب ویندوز
برای نصب ویندوز 10 جدید و کامل روی گزینه دوم (Custom) بزنید و به صفحه بعد هدایت خواهید شد. این گزینه با نام Clean Install نیز شناخته میشود. در این مرحله از نصب ویندوز باید محل نصب ویندوز را انتخاب کنید اگر قبلاً روی سیستم ویندوز نصب شده باشد که پارتیشنبندی درایوها مشخص است و باید محل نصب ویندوز قبلی را انتخاب کنید دقت کنید که اشتباه روی درایو دیگری فرایند نصب را انجام ندهید، زیرا تمام اطلاعات ذخیرهشده روی درایو حذف خواهند شد و درایو قالببندی (Format) میشود.
اما اگر پیشتر روی درایو مدنظر، ویندوز نصب نشده باشد یا درایو بهطور کلی فرمت شده باشد، باید فرایند پارتیشنبندی را نیز انجام دهید توصیه میشود اگر درصورت وجود درایور SSD روی سیستم، حتما ویندوز را روی آن نصب کنید. در ادامه برای پارتیشنبندی طبق مراحل زیر قدمبهقدم پیش بروید در قدم اول روی New بزنید تا در زیر آن مقدار حافظه درایو جدید را وارد کنید یادگیری پارتیشنبندی میتواند برای نصب دو سیستمعامل روی یک سیستم بسیار کاربردی باشد.
9. پارتیشنبندی برای نصب ویندوز 10
در قدم دوم در کادر باز شده مقابل Size، اندازه مدنظر خود را برای نصب ویندوز براساس حجم کلی درایو و برمبنای مگابایت وارد کنید معمولاً مقدار حجمی که به درایو ویندوز اختصاص داده میشود به انتخاب خودتان وابسته است؛ اما سعی کنید حداقل 50 گیگابایت را برای این درایو درنظر بگیرید تا با نصب برنامههای جانبی و درایورها همچنان بخشی از آن خالی بماند.
بهطور کلی توصیه میشود برای بهرهوری بهتر و کاهش فشار بر سختافزار هر دستگاهی، حداقل ۲۰ درصد از فضای آن را خالی نگهدارید؛ بنابراین، خالیکردن حافظه کامپیوتر یا لپتاپ ممکن است در عملکرد کلی دستگاه تأثیری داشته باشد درنهایت حجم مدنظر خود را وارد کنید و سپس روی دکمه Apply کلیک کنید.
اکنون پنجرهای باز میشود که میگوید مایکروسافت برای اطمینان از کارکرد درست ویندوز لازم است پارتیشنهای اضافی برای فایلهای سیستمی ایجاد کند این پیام در زمانی به نمایش درمیآید که قصد دارید درایو را بهطور کلی پارتیشنبندی کنید؛ بنابراین، اگر قبلاً روی سیستم ویندوز نصب داشتهاید و روی همان درایو قصد دارید ویندوز 10 نصب کنید، این پیام نمایش داده نمیشود، روی OK کلیک کنید.
بعد از زمان کوتاهی شکل پارتیشنها و درایوها مانند تصویر زیر خواهد شد که سه پارتیشن آن سیستمی هستند و در دسترس کاربر قرار ندارند و حجم باقی پارتیشنها با توجه به میزان مجموع حافظه درایو یا درایوهای شما مشخص میشوند همانطور که در تصویر میبینید گزینه New غیرفعال شده زیرا دیگر حجمی باقی نمانده است؛ اما اگر حجم حافظه بیشتر باشد، آن گزینه همچنان فعال است و میتوانید پارتیشن جدید تعریف کنید.
10. تنظیمات حریمشخصی در ویندوز 10
مرحله آخر که بهصورت خودکار انجام میشود، ریاستارت ویندوز خواهد بود که تنظیمات و پیکربندیهای نهایی را اعمال کند و سیستم را آماده استفاده کاربر خواهد کرد. پساز نصب کامل ویندوز 10 میتوانید برای نصب درایورها اقدام کنید و با یکی از بهترین نرمافزارهای نصب و بهروزرسانی درایور ویندوز فرایند راهاندای سیستم را تکمیل کنید.
آموزش کار با ویندوز 10
در ادامه پس از نصب موفق ویندوز 10 نوبت کار با ویندوز ده میرسد که پیش از شروع کار باید چند نکته را مد نظر قرار دهید. در ادامه به این نکات اشاره خواهیم کرد.
-
صفحه ورود به حساب کاربری ویندوز 10
پساز نصب و ریاستارت شدن ویندوز ده با صفحه ورود به حساب کاربری مواجه میشوید و با کلیک کردن روی صفحه یا فشردن یکی از کلیدهای کیبورد، کادر ورود به حساب کاربری نمایش داده میشود و اکنون باید رمزعبوری که در زمان نصب ویندوز 10 مشخص کردید را وارد کنید و کلید Enter را فشار دهید.
-
منوی استارت ویندوز 10
منوی استارت در ویندوز ده با کمی تغییرات و بازطراحی نسبتبه منوی استارت تمام صفحه در ویندوز ۸، بازگشت مایکروسافت این بخش کلیدی را در ویندوز 8 دگرگون کرد که به مذاق بسیاری از کاربران خوش نیامد؛ بنابراین، ویندوز 10 بدون تغییر در منوی استارت شدنی نبود، هرچه نباشد بالاخره منوی استارت است. میتوان گفت منوی استارت در ویندوز 10 کاربردیتر شد و در عینحال نیز امکان شخصیسازی آن در ابعاد مختلف ارائه شد برای مثال، در منوی استارت ویندوز ده حتی میتوان برنامههای غیررسمی را در منو سنجاق کرد (Pin) تا سریعتر در دسترس قرار بگیرند.
-
آموزش شخصیسازی منو استارت در ویندوز 10
برای پین کردن برنامهها در منوی استارت نام برنامه را سرچ و روی آیکون آن کلیک راست کنید و روی گزینهی اول، Pin To Start، بزنید سپس میتوانید مجدد روی کاشی برنامه کلیک راست کنید و ابعاد آن را تغییر دهید.
همچنین، در سمت چپ منوی استارت نوار عمودی باریکی قرار دارد که با نگهداشتن روی آن به بخش مدیریت حساب کاربری، اسناد (Documents)، تصاویر (Pictures)، تنظیمات (Settings) و Power دسترسی پیدا میکنید.
در بخش تنظیمات (Settings) میتوانید منوی استارت را شخصیسازی کنید و حتی آن را مانند منوی استارت ویندوز 8 به حالت تمام صفحه تبدیل کنید.
-
تنظیمات منوی استارت ویندوز 10
برای مدیریت حساب و انتخاب عکس پروفایل میتوانید روی نوار عمودی سمت پج منوی استارت بزنید و سپس گزینهی Change account Settings را انتخاب کنید و در پنجره باز شده تنظیمات دلخواه خود را برای حساب کاربری اعمال کنید علاوهبراین، میتوانید اکنون با برقراری اتصال به اینترنت حساب مایکروسافت خود را وارد کنید.
-
مدیریت حساب کاربری ویندوز 10
ممکن است چندین نفر از یک سیستم استفاده کنند؛ بنابراین در بخش مدیریت حساب کاربری میتوانید با مراجعه به Family & other users (شماره ۲)، در سمت راست روی Create a local account بزنید تا پنجرهی کوچکی باز شود و در آن روی Add a user without Microsoft account کلیک کنید تا حساب کاربری محلی جدید بسازید. بعد آن نام و رمزعبور حساب جدید را وارد کنید تا در صفحه ورود به ویندوز بعداز راهاندازی، چندین حساب کاربری ساخته شود.
-
ایجاد حساب کاربری در ویندوز 10
ابتدای راهاندازی و بعد از نصب ویندوز 10 دسکتاپ فقط ممکن است دارای آیکون Recycle Bin باشد و کاربر بخواهد This PC را که برای مدیریت فایلها و درایوها کاربرد دارد را به صفحه دسکتاپ اضافه کند. برای این کار لازم است روی دسکتاپ کلیک راست کنید و از منوی بازشده روی گزینه Personalize کلیک کنید تا پنجره Settings باز شود. سپس در گزینه های موجود در منوی سمت چپ روی Themes بزنید و در صفحه جدید در نوار سمت راست روی Desktop icon settings کلیک کنید تا امکان افزودن This PC یا آیکونهای پیشفرض دیگر فراهم شود آیکونهای مدنظر خود را انتخاب کنید و روی Apply و بعداز آن روی OK کلیک کنید.
دسکتاپ ویندوز 10 قابلیتهای دیگری از جمله Snap برای تفکیک و متمایز کردن فضای دسکتاپ بین چندین برنامه بازشده را ارائه میکند البته، این قابلیت پیشتر نیز در نسخههای قبلی وجود داشته است؛ اما اکنون کار با آن آسانتر شده و کاربر آزادی عمل بیشتری دارد. این قابلیت در برنامه PowerToys بهشکل بسیار پیشرفتهتری در دسترس قرار دارد و میتوانید با نصب برنامه، علاوهبراین قابلیت، به ویژگیهای جذاب دیگری دسترسی پیدا کنید.
ویژگی Snap در ویندوز 10
علاوهبراین، اگر برنامههای زیادی را همزمان باز میکنید و در واقع مولتی تسک کار میکنید، میتوان با افزودن دسکتاپ مجازی دو فضای کار مجزا ایجاد کنید که در هرکدام کارهای خاصی را دنبال کنید. برای این کار باید روی آیکون Task View در نوار وظیفه کلیک کنید و در بالا سمت چپ روی گزینهی New desktop بزنید.
ویژگی دسکتاپ مجازی در ویندوز 10
بدین ترتیب، یک دسکتاپ مجازی ایجاد میشود و میتوانید از این طریق کارها را تفکیک کنید تا تمرکز روی هر کار افزایش پیدا کند و از شلوغی بیشاز حد صفحه جلوگیری شود.
دسکتاپ مجازی در ویندوز 10
نوار وظیفه از سمت چپ محل قرار گیری در تصویر:
- منوی استارت
- اعلانها
- سرچ باکس در کامپیوتر و اینترنت
- دستیار صوتی
- 5قابلیت Task View
- برنامه File Explorer
- مایکروسافت استور و هر برنامه دیگری است که به نوار وظیفه پین شود.
نوار وظیفه در ویندوز 10
از گوشه سمت راست تصویر نیز:
- دکمهای برای نمایش فوری دسکتاپ و Minimize کردن تمام برنامههای بازشده
- تاریخ و ساعت
- انتخاب تم کیبورد و زبان نوشتاری
- کنترل صدا
- اتصال به اینترنت
- پنل برنامههای فعال در پسزمینه، دردسترس قرار میگیرد.
علاوهبراین، اگر ویندوز 10 را روی لپتاپ نصب کنید در کنار اطلاعات اینترنت و شبکه آیکون باتری نیز نمایش داده میشود البته، اطلاعات جزئی نظیر تعداد چرخههای شارژ باتری لپتاپ در ویندوز را نمایش نمیدهد.
نصب ویندوز 10 روی سیستم قدیمی امکان پذیر است؟
شاید سیستم شما از نسخه قدیمی ویندوز استفاده میکند و نیاز به ارتقاء ویندوز به ویندوز 10 دارید یا شاید بخواهید Clean Install انجام دهید زیرا سیستم عامل شما دچار مشکل است یا ممکن است فقط بخواهید ویندوز 10 را به یک کامپیوتر یا لپتاپ جدید اضافه کنید.
جمعبندی
اگر قصد دارید ویندوز خود را عوض کنید و یا روی سیستمتان ویندوز جدید نصب کنید، با توجه به دشواری انجام مراحل گفته شده، اگر در زمینه کار با نرم افزار ها دانش کافی ندارید، بهتر است این کار را به کارشناسان حوزه کامپیوتر بسپارید تا کار نصب ویندوز و درایور ها را برایتان انجام دهند، اما اگر خود به تنهایی قادر به تعویض ویندوز هستید با استفاده از نکاتی که در مراحل بالا گفته شد، مرحله به مرحله با مقاله پیش بروید تا ویندوز خود را نصب نمایید. در صورتی که با مشکل مواجه شدید با شماره 02154924 و داخلی 400 تماس بگیرید تا راهنماییتان کنند. امیدواریم این مقاله در نصب موفق ویندوز 10 موثر باشد.
سهراب -
سلام روزخوش
واقعا دمتون گرم کامل ترین آموزش نصب ویندوز 10 بود که خوندم تونستم انجام بدم
شمیم -
سلام وقت بخیر
نحوه نصب ویندوز 10 واقعا کامل بود
سلین -
مقاله نصب ویندوز 10 مثل مابقی مقاله ها عالی و کامل بود
ممنون از سایت خوبتون
شیدا خوش طینت -
خوشحالیم که مقاله نصب ویندوز 10 هم براتون مفید بوده
ارمین -
سلام برای نصب ویندوز 10 به چیا نیاز دارم؟
شاهرخ -
سلام چطوری فلش مموری را برای نصب ویندوز بوت کنم؟
مهرگان -
سلام، لطفا مرحله اول ، دوم و سوم در این مقاله رو بخونید. به خوبی توضیح داده شده.
کیاراد -
سلام نصب ویندوز 10 از روی دیسک چطوری انجام میشه؟
shahintahmasbi -
سلام بخش دوم مقاله رو مطالعه کنید
هومان -
تفاوت نصب ویندوز 10 از ابتدا و ارتقا از نسخه قبلی چیه؟
shahintahmasbi -
سلام اگه ویندوزتون ارجیناله میرید بخش آپدیت و اونجا پیغامی رو مشاهده کنید بابت ارتقا ویندوز
یا هنگام نصب ویندوز در مرحله 7 ( مقاله ) به جای گزینه Custom گزینه update رو میزنید.
تفاوت هم اینه که تنظیمات ویندوز قبلی روی ویندوز جدید اعمال میشه.
sh -
سلام چطوری ویندوز 10 را روی لپ تاپ نصب کنم؟
shahintahmasbi -
سلام
لطفا مقاله رو مطالعه کنید.
kian -
موقع نصب ویندوز با ارور مواجه شدم چیکار کنم؟
مهرگان -
اول باید متن خطر توجه کنید. ممکن هست نرم افزاری باشد و علتش خراب نسخه ویندوز باشه یا مشکل سخت افزاری و از قطعات بخصوص هارد یا اس اس دی باشه. در کل دلایل زیادی میتونه داشته باشه.
payam -
پارتیشن بندی هارد رو چطوری موقع نصب انجام بدم؟
مهرگان -
با سلام، در این مقاله، در مرحله 9 نصب به خوبی توضیح داده شده.
saaber -
سلام خسته نباشید یه سوال چطور میتونم درایور های دستگاه هارو بعد نصب ویندوز نصب کنم؟
مهرگان -
با سلام،
در مورد درایورهای خود قطعات و پورتها:در گذشته همیشه همراه مادربرد کامپیوتر یک سی دی حاوی درایورها. ولی امروزه بیشتر مادربردها سی دی ندارن و برای نصب درایورهای مربوط به ویندوز ده باید به صورت آنلاین اقدام کنید که بار اول بعد از نصب ویندوز، معمولا حجم قابل توجه از اینترنت شما روز مصرف میکنه ولی امنتر و مطمئنتر از هست.
برای اینکار سمت چپ صفحه پایین روی آیکن پنجره کلیک کنید و گزینه SETTING رو انتخاب کنید. وارد بخش update and security بشید و از بخش windows updates درایورهای و برنامه های نیاز مند نصب و به روز رسانی رو ببنید و انتخاب کنید.
پیشنهاد میکنیم از برنامه های “درایور پک”استفاده نکنید. نسخه قدیمی درایورها رو دارن و گاها امن نیستن و حاوی بدافزار هستن.
سایر دستگاهای دیگه مثل پرینتر هم همین طور هست و اگر به سی دی درایور دسترسی ندارید از سایت شرکت تولید کننده یا یک سایت معتبر دانلود و نصب کنید.
javadi -
میخاستم بپرسم چجور تنظیمات اولیه ویندوز 10 رو انجام بدم؟؟؟
مهرگان -
ویندوز 10 نیاز به تنظیمات خاصی نداره . در مقاله بالا کارهایی که بعد از نصب ویندوز باید انجام بدید توضیح داده شده، مهمترین اقدام بعد از نصب ویندوز، نصب درایورها هست که با این کار همه قطعات به صورت کامل شناسایی میشن و تنظیمات اولیه شون انجام میشه.