جلوگیری از سوختن کارت گرافیک

کارت گرافیک، یکی از قطعات اصلی داخل یک سیستم رایانه محسوب می شود. وظیفه‌ی پردازش تصاویر پیچیده و چند بعدی و انتقال آن بر روی صفحه‌ی مانیتور، اصلی‌ترین وظیفه‌ی یک کارت گرافیک است. همچنین برای کسانی که می خواهند از نرم افزار‌های پیشرفته در زمینه‌ی کار‌های گرافیکی و نوشتن برنامه‌هایی که دیدن نتایج برای آن‌ها مهم است، اهمیت دارد.

همچنین کارت گرافیک برای گیمر‌ها اهمیت زیادی دارد. چونکه بازی‌ها در نسل‌های جدید، گرافیک بالایی دارد و ساپورت کردن این گرافیک به وسیله سیستم، می‌تواند لذت بازی کردن را به گیمر بدهد. ولی امکان دارد کارت گرافیک در صورت استفاده‌ی بد و یا استفاده‌ی زیادی در زمان طولانی، دچار مشکل شود و کارایی اولیه‌ی خودش را از دست بدهد. امروز می خواهیم راجع به همین موضوع بحث کنیم و علائم خرابی کارت گرافیک را بررسی کنیم.

در کل موارد زیادی می‌توانند در خرابی کارت گرافیک موثر باشند. بعضی از این موارد ناخواسته است و امکان دارد برای هر فردی اتفاق بیفتد که توصیه می‌ کنیم برای جلوگیری از این اتفاق، کارت گرافیکی با برند مطمئن تهیه کنید و همچنین آن را از یک فروشگاه معتبر با گارانتی اصلی تهیه کنید تا کارت گرافیک تقلبی را به جای اصل به شما نفروشند.

علائم خرابی کارت گرافیک، دلایل خرابی آن، کار‌هایی که می‌توان انجام داد تا از خرابی آن به تاخیر بیفتد و جلوگیری از سوختن کارت گرافیک امروز در این مقاله مورد بررسی قرار می‌گیرد. پس اگر در این زمینه‌ها مشکلی برای شما پیش آمده و سوالی درباره‌ی آن‌ها دارید، تا پایان این مقاله همراه با مهرگان آی تی باشید.

 

جلوگیری از سوختن کارت گرافیک

علت سوختن کارت گرافیک چیست؟

پیش تر گفتیم که به دلایل زیادی امکان دارد این اتفاق بیفتد. ولی قبل از این که به بررسی علائم خرابی کارت گرافیک بپردازیم، می خواهیم علت‌های معمول خرابی کارت گرافیک را بررسی کنیم.

رایج ترین دلایلی که وجود دارد:

نواسانات زیاد برق می‌تواند یکی از مهم ترین دلایل سوختن و یا آسیب دیدن کارت گرافیک است. همچنین اگر که پاور کیس ضعیف باشد هم امکان دارد همین اتفاق بیفتد. پس سعی کنید در مرحله‌ی اول، برای گرافیک‌های قوی، پاور استاندارد تهیه کنید و حتما کیس را با محافظ به برق وصل کنید.

برخی اوقات، داغ شدن بیش از حد داخل کیس می‌تواند دلیل خرابی کارت گرافیک باشد. پس هر چه کارت گرافیک قوی‌تری برای سیستم خود تهیه می کنید، ترجیحا از یک فن قوی نیز استفاده کنید. به همین صورت، اگر لپتاپ دارید و کارت گرافیک قدرتمندی را نیز برای آن در نظر گرفته اید، برای کار‌هایی مثل گیم و برنامه‌های سنگین، توصیه می‌کنیم که حتما از یک کول‌پد برای خنک کردن لپتاپ خود استفاده کنید.

در بعضی موارد دیگر، امکان دارد ناسازگار بودن گرافیک با مادربرد سیستم، از دلایل ایجاد مشکل برای کارت گرافیک باشد. به همین علت، توصیه می‌ کنیم قبل از اینکه قطعه ای که در نظر دارید را بر روی دستگاه سوار کنید را تهیه کنید، تحقیقات لازم را انجام دهید و ببینید که آیا مادربردی که دارید با آن قطعه سازگار است یا خیر. در بعضی مواقع شاید نیاز باشد بایوس مادربرد را به روز رسانی کنید تا مادربرد با کارت گرافیک، سازگار شود.

جلوگیری از سوختن کارت گرافیک

اما در صورت خرابی کارت گرافیک ، چه اتفاقایی ممکن است بیفتد؟

اگر بعد از روشن کردن سیستم خود، متوجه شده‌اید که تصویری بر روی مانیتور به نمایش داده نمی شود، در حالی که از وصل بودن همه اتصالات بین کیس و مانیتور مطمئن هستید، احتمالا کارت گرافیک شما دچار مشکل شده است.

اگر که خطوط عمودی بر روی صفحه نمایش خود می بینید، به طوری که از بالای صفحه تا پایین صفحه کشیده شده‌اند، اصولا این مشکل به وجود ایراد داخل کارت گرافیک مربوط می‌شود.

خاموش شدن ناگهانی صفحه بعد از اینکه دستگاه تازه بالا آمده است، می‌تواند یکی از علل های خرابی کارت گرافیک و یا خرابی قطعات کوچکی از کارت گرافیک باشد.

اگر بعضی اوقات، صدایی شبیه به صدای بوق از کیس به گوش شما می‌رسد، یکی از علائم خرابی کارت گرافیک است. البته امکان دارد این ایراد به خاطر عدم اتصال درست با مادربرد هم باشد.

کند شدن تصاویر، و یا بی‌کیفیت شدن آن، بعد از گذشت چند دقیقه یا چند ساعت پس از روشن کردن دستگاه، می‌تواند از علائم خرابی کارت گرافیک کامپیوتر باشد. البته این مورد را بیشتر می‌توان به داغ شدن بیش از حد کارت گرافیک هم نسبت دهیم. که در صورت بروز این مشکل توصیه می‌ کنیم راه حلی برای خنک کردن درون کیس، و یا استفاده از کول پد برای لپتاپ کنید.

از دیگر مشکلاتی که خراب شدن کارت گرافیک می‌تواند به وجود آورد، مواردی همچون کرش کردن سیستم و یا هنگ سیستم است که علت آن هم این است که بقیه قطعات سخت افزاری دستگاه نیز امکان دارد با خرابی کارت گرافیک، دچار مشکل بشوند. همچین زیاد بودن غیرعادی صدای فن کیس، و یا اشکالات عجیب و غریب در حین کار با دستگاه، مواردی هستند که می‌توانیم آن‌ها را از نشانه های خرابی کارت گرافیک بدانیم.

جلوگیری از سوختن کارت گرافیک

در صورتی که با این موارد رو به رو بودیم، چه کاری انجام دهیم؟

وقتی که با این مشکلات رو به رو شدید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که از اتصال درست کیس با مانیتور خود اطمینان حاصل کنید، شاید چندی از مواردی که جزو علائم خرابی گرافیک کامپیوتر است، به خاطر اتصال اشتباه و مشکل دار دستگاه با مانیتور باشد. در مرحله‌ی بعد از سالم بودن کابل‌هایی که اتصال کیس با مانیتور را بر عهده دارند را بررسی کنید تا مشکل از آن‌ ها نباشد.

اگر از همه این موارد و همچنین سازگار بودن گرافیک با مادربرد مطمئن شدید، از یک راه می‌توانید متوجه آن شوید که آیا مشکل از کارت گرافیک است یا خیر. برای این کار، باید device Manager خود را بررسی کنید.

در کل، نشانه های خرابی کارت گرافیک ، مربوط می‌شود به تصویری که قرار است از صفحه نمایش به تصویر کشیده شود. وجود ایرادات کوچک و بزرگ در تصویر، به یک باره سیاه شدن تصویر و دوباره بالا آمدن، نمایش خطوط غیرعادی درون صفحه نمایش و از این قبیل مشکلات نشان دهنده‌ی وجود ایراد در کارت گرافیک می باشد. مشکل به وجود آمده را باید با تعویض کارت گرافیک حل نمود. یا میتوانید آن را به مرکز تعمیرات ببرید و در صورت امکان تعمیر کنید. لازم به ذکر است که تیم مهرگان آی تی تعمیرات کارت گرافیک هم انجام می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا