10 نکته برای ایمن تر کردن رایانه

10 نکته برای ایمن تر کردن رایانه : برخلاف ده سال پیش، رایانه‌ها و گوشی‌های هوشمند تقریبا جزء لاینفک زندگی همه هستند. ما از آن‌ها در محل کار و در خانه استفاده می‌کنیم. و اغلب چندین کامپیوتر در خانه‌هایمان وجود دارد. با استفاده روزانه از رایانه، هرکسی در برابر مجرمان سایبری و هکرها آسیب پذیرتر می‌شود. هکرها بالقوه می‌توانند به انواع رایانه‌ها با انواع سیستم‌عامل‌ها، اعم از ویندوز، Mac OS، لینوکس و.. نفوذ کنند.

مشکل این است که اکثر مردم یا وقت ندارند و یا مسئله امنیت رایانه خود را جدی نمی‌گیرند. ما تاکید داریم که از هم‌اکنون “شروع کن” زیرا امنیت رایانه موضوعی بسیار جدی و مهم است. بسیاری از شرکت‌های بزرگ سالانه میلیون‌ها پوند یا دلار برای امنیت رایانه‌های سازمان یا شرکت خود هزینه می‌کنند. در این مقاله با ما همراه باشید تا  با 10 نکته طلایی جهت بالا رفتن امنیت رایانه، آشنا شوید….

  1. آیا باید همیشه به اینترنت متصل باشید؟

پاسخ به این موضوع یک «بله» قاطع است. اما عاقلانه‌تر است که روتر اینترنت خود را هنگامی که به آن نیازی ندارید، خاموش کنید. هکرها ترجیح می‌دهند از اتصالات “همیشه روشن” سوء استفاده کنند. اگر اتصال شما به اینترنت به صورت پیوسته نباشد، احتمال اینکه هکرها  بتوانند آن را هک کنند بسیار پایین است.

با این حال، خاموش کردن روتر یا مودم برای اکثر مردم، امکان پذیر نیست. بیشتر کارهایی که این روزها انجام می‌دهیم نیاز به اتصال به اینترنت دارند. بنابراین باید اطمینان حاصل کنید که از اتصال خود به اینترنت در نقطه ورودی آن (معمولاً روتر) محافظت می‌کنید.

10 نکته برای ایمن تر کردن رایانه

 

  1. مطمئن شوید که روتر شما فایروال مناسبی دارد

فایروال قطعه‌ای از نرم‌افزار یا سخت‌افزار است که اجازه می‌دهد چیزهای لازم و مناسب وارد و چیزهای ناسالم خارج شوند. مطمئن شوید که روتر شما فایروال مناسبی دارد. حتی می‌توانید سیستم عامل را (با استفاده از ابزارهایی مانند Tomato یا DD-WRT) در بسیاری از روترها ارتقا دهید تا امنیت را بالا ببرید.

  1. مطمئن شوید که رایانه شما فایروال مناسبی دارد

امروزه اکثر کامپیوترها دارای یک فایروال یکپارچه در سیستم عامل هستند. ویندوز دارای عنوان “Windows Firewall” است و Mac OS X نیز یک فایروال یکپارچه دارد.

  1. آنتی ویروس مناسب نصب کنید

برخی از کاربران به این تئوری توطئه باور دارند که کمپانی‌های سازنده آنتی ویروس‌ها، در وهله اول ویروسی که بتواند همان آنتی ویروس را از کار بی‎اندازد را تولید کرده‌اند. اگرچه باور این موضوع نگران کننده است، اما بعید به نظر می‌رسد که حقیقت داشته باشد. برخی از افراد نیز می‌گویند که داشتن آنتی ویروس  اتلاف وقت است و تنها کاری که انجام می‌دهند کند کردن سرعت رایانه است.

اما حقیقت این است که یک آنتی ویروس تقریبا برای همه رایانه‌ها ضروری است. بله، آنها کمی سرعت کامپیوتر شما را کاهش می‌دهند، اما جلوگیری از احتمال ویروسی شدن رایانه شما، این ارزش را دارد تا کمی از سرعت سیستم شما کم شود.

آنتی ویروس‌ها باید به طور منظم به روز شوند. توصیه می‌شود حداقل دو بار در روز آن را آپدیت کنید. حتما تنظیمات را بررسی کنید. همچنین اگر از درایوهای USB thumb یا هارد اکسترنال استفاده می‌کنید، آن‌ها را اسکن کنید. به خصوص اگر متعلق به شخص دیگری باشد.

  1. کامپیوتر خود را به روز نگه دارید!

اینکه به طور مداوم رایانه خود را به‌روز کنید، ممکن است سخت باشد. مایکروسافت و اپل به‌روزرسانی‌های منظم را برای سیستم‌عامل‌های خود ارائه می‌کنند. این به‌روز رسانی‌ها می‌تواند پیوندهای امنیتی مهمی باشند و اگر آنها را نصب نکنید ممکن است رایانه شما در خطر ویروس قرار بگیرد.

  1. از سایت‌های غیر اخلاقی (یا هر سایت مبهم دیگری) دیدن نکنید!

این سایت‌ها ممکن است تحت تأثیر وُرم قرار گرفته باشند که وب سایت را به قصد آلوده کردن رایانه شما به ویروس تغییر می‌دهد. این روزها اوضاع کمی بهتر شده است، اما هنوز موارد زیادی از سایت های آلوده وجود دارد. مراقب سایت‌هایی که باز می‌کنید باشید و از فعال بودن آنتی ویروس رایانه خود، مطمئن شوید.

10 نکته برای ایمن تر کردن رایانه

 

  1. رمز عبور خود را ایمن نگه دارید و رمزی بگذارید که پیدا کردن آن برای هکرها سخت باشد.

حقیقت این است که شما نمی‌توانید به هیچ سایتی که رمز عبور خود را در اختیارشان قرار می‌دهید، اعتماد کنید. زیرا نمی‌دانید چگونه آن را ذخیره می‌کنند. بهتر است برای هر وب سایتی که در آن ثبت نام می‌کنید از رمز عبور متفاوتی استفاده کنید. سخت به نظر می‌رسد، اما احتیاط در این زمینه بسیار مهم است.

همچنین مدیریت رمز عبور Last Pass به شدت توصیه می‌شود. این کار تمام گذرواژه‌های شما را به‌طور ایمن مدیریت می‌کند تا هرگز مجبور نباشید آن را در رایانه‌تان تایپ کنید یا آن‌ها را در جایی ناامن ذخیره کنید. همچنین دارای یک تولید کننده رمز عبور است، بنابراین می‌توانید به طور موثر برای هر سایتی که بازدید می‌کنید یک رمز عبور پیچیده قوی متفاوت داشته باشید. در نهایت، مراقب ذخیره رمزهای عبور در برنامه‎های کاربردی در رایانه خود باشید.

  1. از یک مرورگر وب مناسب استفاده کنید

توصیه می‌شود که از مرورگر Google Chrome به عنوان مرورگر اصلی خود استفاده کنید. زیرا بارها از آن به عنوان امن ترین مرورگر یاد شده است.

  1. به وای فای عمومی اعتماد نکنید

اگر در حین نوشیدن لاته در کافی شاپ محلی خود در وب گشت و گذار می کنید، مراقب لپتاپ یا تلفن همراه خود باشید! آیا می‌دانستید که بسیاری از اتصالات اینترنتی شما (مرور وب و ایمیل) از طریق اتصال بدون رمز ارسال می‌شود؟ هر فرد مخربی در کافی شاپ می‌تواند به گذرواژه‌های شما دسترسی داشته باشد. بهتر است خارج از منزل یا شرکت، از دیتای موبایل خود استفاده کنید.

وب سایت هایی که از https استفاده می‌کنند (مثلاً فیس بوک و توییتر) داده‌های شما را رمزگذاری می‌کنند، اما بیشتر وب سایت ها این کار را نمی‌کنند. برای این کار باید از VPN یا شبکه خصوصی مجازی استفاده کنید. این اتصال شما را با اتصال به یک سرور امن در وسط رمزگذاری می‌کند.

10 نکته برای ایمن تر کردن رایانه

 

  1. هرگز کامپیوتر خود را بدون مراقبت رها نکنید

می دانم که این واضح است، اما اگر در اطراف نیستید، رایانه خود را روشن نگذارید. هنگامی که از پشت میز خود یا لپ تاپ بلند می‌شوید آن‌را خاموش کنید. رفتن به صفحه قفل نیز کافی نیست، زیرا شخصی می‌تواند یک دستگاه را به رایانه شما متصل کند و داده‌های شما را ویروسی و یا به سرقت ببرد.

نتیجه

این 10 نکته اصلی ترین موارد هستند. کارهای بسیار دیگری وجود دارد که می‌توانید برای محافظت از رایانه و تلفن همراه خود انجام دهید.

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در گروه مهرگان آی تی در تماس باشید.

  1. مریم عبدی -

    خیلی مفید و آموزنده👌👌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا