نحوه انتخاب اس اس دی مناسب

نحوه انتخاب اس اس دی مناسب: آیا برای سرعت بخشیدن به رایانه شخصی خود، ارائه کارهای گرافیکی بهتر، تولید موسیقی یا بارگیری سریعتر بازی‌ها، در نظر دارید یک SSD تهیه کنید؟ در این مقاله به شما کمک می‌کنیم تا اس اس دی مورد نیاز خود را انتخاب کنید تا به کمک یک SSD مناسب به کارایی مورد نظر خود دست بیابید.

گام اول نحوه انتخاب اس اس دی مناسب: مطمئن شوید که SSD شما متناسب با دستگاه شما است

4 نوع SSD اینترنال وجود دارد. اینکه کدام یک را انتخاب می‌کنید بستگی به نوع SSD دارد که توسط دستگاه شما پشتیبانی می‌شود و می‌خواهید راه‌اندازی آن تا چه میزان آسان باشد.

چه نوع SSD توسط رایانه شخصی من پشتیبانی می‌شود؟ برای اطمینان از اینکه کدام SSD در دستگاه شما مناسب است، شماره مدل رایانه شخصی خود را پیدا کنید. یا دفترچه راهنمای دستگاه خود را بررسی کنید. اکثر دستگاه‌ها از SSD های 2.5 اینچی پشتیبانی می‌کنند. بنابراین معمولاً یک انتخاب یک اس اس دی 2.5 اینچی از نظر پشتیبانی توسط رایانه شما مطمئن است. پیش از نصب اس اس دی بر روی مادربرد، ابتدا کانکتور مادربرد خود را بررسی کنید. اگر یک رایانه اسمبل شده خریداری کرده‌اید، می‌توانید این اطلاعات را به صورت آنلاین با جستجوی شماره مدل مادربرد یا شماره مدل رایانه شخصی رومیزی خود بیابید.

یک SSD 2.5 اینچی رایج‌ترین اندازه و ساده‌ترین راه اندازی را دارد. شما آن را مستقیماً در یک اسلات 2.5 اینچی قرار می‌دهید و روی کانکتور SATA داخلی لپ تاپ یا کنسول خود کلیک می‌کنید. در رایانه رومیزی نیز، شما SSD را نصب کرده و کابل SATA را وصل می‌کنید. بیشتر لپ‌تاپ‌ها طوری طراحی شده‌اند که می‌توانید به راحتی درایو را تعویض کنید، زیرا این قسمت نزدیک به سطح است.

  • راه اندازی: آسان بدون دانش فنی و مراحل زیاد.
  • مناسب برای: استفاده روزمره، بازی، و ویرایش سمعی و بصری.
  • دستگاه ها: لپ تاپ، دسکتاپ (با براکت نصب)، NAS، و کنسول.

نکته: مطمئن شوید که ارتفاع SSD مناسب را انتخاب کنید: 7 یا 9.5 میلی متر. اگر درایو شما خیلی بلند است، به احتمال زیاد به دستگاه شما نمی‌خورد. یک اس اس دی 7 میلی‌متری برای یک اسلات درایو 9.5 میلی‌متری در صورت استفاده از براکت (Spacer) نصب می‌شود.

نحوه انتخاب اس اس دی مناسب

mSATA یک کارت SSD جمع و جور است که آن را مستقیماً در اولترابوک‌ها یا لپ تاپ‌های باریک نصب می‌کنید. شما این SSD را مستقیماً با اتصال آن به کانکتور mSATA به مادربرد خود وصل می‌کنید. قرار دادن این SSD آسان است، زیرا لازم نیست اندازه آن‌را در نظر بگیرید. اسلات mSATA مادربرد شما می‌تواند در نقطه‌ای نامناسب قرار گیرد، که یک راه‌اندازی دقیق و زمان‌بر را ضروری می‌کند.

  • راه اندازی: بدون دانش فنی و مراحل بسیار آسان.
  • مناسب برای: استفاده روزمره، بازی، و ویرایش سمعی و بصری.
  • دستگاه ها: لپ تاپ و دسکتاپ با کارت mSATA

نحوه انتخاب اس اس دی  M.2

کارت‌های M.2 کارت‌های پلاگین مستطیلی هستند که مستقیماً به یک اولترابوک یا مادربرد رایانه رومیزی خود متصل می‌شوند. SSD های M.2 امکانات بیشتری را ارائه می‌دهند، اما راه اندازی آن‌ها سخت‌تر است، و قبل از اینکه SSD کار کند باید شرایط بیشتری را بررسی کنید. اگر به دنبال کارت M.2 هستید، اگر می‌خواهید حداکثر استفاده را از M.2 SSD خود ببرید، به کلید SSD، رابط و پروتکل مورد نیاز خود توجه کنید.

  • راه اندازی: نصب متوسط، مقدار معقول دانش و مراحل.
  • مناسب برای: مناسب برای استفاده سخت از رایانه مانند بازی یا ویرایش عکس، فیلم و صدا.
  • دستگاه‌ها: اولترابوک و دسکتاپ با اسلات M.2 روی مادربرد.

نکته: کلید هر SSD M.2 دارای 1 یا 2 بریدگی در قسمت کانکتور طلایی رنگ است. این بریدگی‌ها کلید نامیده می شوند، درست مانند کلیدهای واقعی که دارای بریدگی هستند. 3 نوع کلید وجود دارد. کلیدهای B، M، و B + M. M.2 را با کلید مناسب انتخاب کنید تا متناسب با اسلات M.2 مادربرد شما باشد. اسلات و ماژول باید از یک کلید پشتیبانی کنند تا سازگار باشند.

کارایی این کلیدها چیست؟

درایوهای SSD ATP M.2 SATA دارای کلید B+M هستند (می‌توانند در سوکت‌های ماژول‌های کلید B و M قرار بگیرند)، در حالی که SSD‌های M.2 NVMe برای خط PCIe 3.0 x4 دارای کلید M هستند.

نحوه انتخاب اس اس دی مناسب

PCIe

PCIe SSD یک کارت آداپتور PCIe است که یک کارت M.2 روی آن لحیم شده است. شما این کارت را در کیس کامپیوتر دسکتاپ خود قرار می‌دهید. اگر مادربرد شما اسلات M.2 ندارد یا اگر تمام اسلات‌های M.2 شما اشغال شده است، یک کارت PCIe تهیه کنید.

  • راه اندازی: راه اندازی متوسط، دانش و مراحل معقول.
  • مناسب برای: مناسب برای استفاده سخت از رایانه مانند بازی یا ویرایش عکس، فیلم و صدا.
  • دستگاه‌ها: رومیزی.

گام دوم نحوه انتخاب اس اس دی مناسب: مطمئن شوید که SSD شما برای کامپیوتر شما مناسب است

فقط اندازه SSD شما مهم نیست، رابط کاربری نیز مهم است. رابط، زبان ارتباطی بین SSD و کامپیوتر شما است. این رابط سازگاری (این که آیا با رایانه شما کار می کند) و سرعت SSD شما را تعیین می‌کند.

اگر SSD شما دارای رابط SATA III باشد، به حداکثر سرعت تئوری 600 مگابایت بر ثانیه خواهید رسید. SATA III با SATA II و SATA I سازگار است. یک SSD با SATA III با نسخه‌های قبلی سازگاری دارد. شما از حداکثر سرعت 600 مگابایت بر ثانیه بهره خواهید برد.

اگر SSD و مادربرد شما دارای رابط PCIe 3.0 x4 هستند، حداکثر سرعت تئوری 3.94 گیگابایت بر ثانیه را خواهید داشت. PCIe 3.0 x4 با نسخه قبلی سازگار است، به این معنی که SSD شما با نسخه های قبلی PCIe نیز کار می‌کند. شما به سرعت کمتر 3.94 گیگابایت در ثانیه خواهید رسید.

علاوه بر اندازه و رابط، به این نکته نیز توجه کنید که آیا پروتکل توسط SSD و رایانه شما پشتیبانی می‌شود یا خیر. پروتکل استانداردی است که SSD و کامپیوتر شما برای ارسال داده از آن استفاده می‌کنند.

NVMe (فقط برای رابط PCIe کار می‌کند)

NVMe به طور ویژه برای SSD طراحی شده است. از AHCI پیشرفته‌تر است و به شما امکان می‌دهد به سرعت نوشتن و خواندن بالاتری نسبت به AHCI برسید. SSD هایی که از NVMe پشتیبانی می‌کنند فقط با رایانه‌هایی کار می‌کنند که NVMe نیز دارند.

AHCI (برای رابط PCIe و SATA کار می‌کند)

AHCI پروتکل استانداردی است که توسط HDD ها استفاده می‌شود. اگر SSD شما از SATA پشتیبانی می‌کند، به طور خودکار از AHCI نیز پشتیبانی می‌کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در گروه مهرگان آی تی در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا